Pretraga

Uskoro kreće veliko renoviranje: Počinju radovi na poznatom neboderu u San Franciscu

A- A+

Među najpoznatije zgrade u SAD-u bismo smo svakako smjestili i Transamerica piramidu. Riječ je o neboderu koji ima čak 48 katova, a uskoro će dobiti novi izgled. Naime, arhitektonska tvrtka Foster + Partners je zadužena za renovaciju ovog nebodera.

Transamerica pyramid, foto: Unsplash; Denys Nevozhai

Kako piše Dezeen, ova tvrtka, čije sjedište se nalazi u Londonu, je odabrao za projekt investitor Michael Shvo, koji je kupio neboder 2020. godine. Neboder su prvotno dizajnirali William L Pereira i Harry D Som, a sada će doći do nekih manjih promjena: proširenje vanjskog prostora oko ‘baze’, a govori se i o širenju kompleksa na okolne zgrade.

– Ovo je izvanredna prilika za restauraciju jedinstvenog Transamerica Pyramid Towera i povijesnog Redwood parka, kako bi se stvorila posebna destinacija u samom centru San Francisca, rekao je Norman Foster.

U prizemlju će biti smješteni dućani, dok će penthouse na 48. katu biti pretvoren u klub, rezerviran za stanare zgrade. Renovirat će se i brojni uredi smješteni u ovom neboderu. The Foster Design će se pobrinuti za renovaciju vanjskih elemenata zgrade. U planu je obogatiti unutrašnjost kako bi sve bilo luksuzno, ali i opremiti okolinu samog nebodera – urediti šetnicu koja se nalazi na ulici Marka Twaina.

Izdvojeni članak

Walkie Talkie: Neboder u Londonu koji je reflektirajući svjetlost pržio dijelove automobila na ulici

– Posljednje dvije godine smo pretvarali naše domove u urede, a sada je vrijeme da naše urede pretvorimo u naše domove. Norman Foster je poznat po njihovom odličnom pristupu povijesnim zgradama i uzbuđen sam zbog ovog partnerstva po pitanju ovog ozbiljnog zadatka: ponovnog razvijanja ovog fantastičnog kvarta i naglašavanja Transamerica Piramide kao jedne od najboljih zgrada na svijetu, rekao je Shvo.

Ovaj neboder je bio najviši u San Franciscu gotovo pedeset godina, sve dok ga 2018. godine nije prestigao Salesforce Tower. Radovi na ovom projektu bi trebali početi kroz mjesec dana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Foster + Partners (@fosterandpartners)

Copy link
Powered by Social Snap