Pretraga

VANĐELIĆ O PROBLEMIMA: U istoj smo zgradi s Ministarstvom, a komuniciramo poštom

A- A+

Šef Fonda smatra da bi se uz digitalizaciju komunikacija između aktera mogla svesti na sat vremena ili čak i kraće, a Fond bi dnevno mogao izbacivati i po 100 ugovora o obnovi.

Centar Zagreba nakon potresa; foto: David Mandić | baustela.hr; u krugu Damir Vanđelić

Damir Vanđelić, šef Fonda za obnovu, za Večernji list opisao je sulude procedure koje moraju prolaziti s Ministarstvom graditeljstva.

– Digitalizacije kod nas skoro da i nema. Sustavi koje imamo međusobno nisu povezani pa su službenici prisiljeni raditi redundantne poslove, poput prekopavanja registara i slično, kazao je Vanđelić.

Naveo je kako je njegov fond u istoj zgradi s Ministarstvom graditeljstva, ali da bi međusobno komunicirali, Ministarstvo svoja rješenja prvo mora urudžbirati, a zatim ih poslati poštom, jer tako zahtijeva upravni postupak.

Izdvojeni članak

Tomašević, Horvat, Vanđelić i Hanžek sastančili o obnovi Zagreba: ‘Identificirali smo sve što zajedno trebamo riješiti’

Put do digitalizacije

Ako se pritom rješenja šalju korisnicima, Fond mora pričekati da Ministarstvo zaprimi povratnicu kao dokaz da je rješenje zaprimljeno, a tek onda se ono iz Ministarstva šalje Fondu. Dok se čeka povratnica, izgubi se i po desetak dana, što značajno produljuje čitav proces.

Šef Fonda smatra da bi se uz digitalizaciju komunikacija između aktera mogla svesti na sat vremena ili čak i kraće, a Fond bi dnevno mogao izbacivati i po 100 ugovora o obnovi, stoji u Večernjem listu.

VANĐELIĆ O PROBLEMIMA: U istoj smo zgradi s Ministarstvom, a komuniciramo poštom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap