Pretraga

Velika novost na Google kartama: Razgledavanje će uskoro biti još realističnije uz novu opciju

A- A+

Moderna tehnologija nam itekako olakšava život, ali vjerojatno jedan od najljepših stvari koje su nam se mogle dogoditi su Google karte. Zahvaljujući njima, snalaženje u prostoru nije nikad bilo toliko jednostavno. Čak i da se nađete po prvi put u nekom mjestu, ako samo obratite pozornost na stvari oko vas, uspjet ćete se snaći. A čini se da će sada biti moguće i doživjeti gradove na daljinu.

Mamutica | foto: screenshoot Google Maps Street View

Otkako se pojavila opcija ‘street view’ na Google kartama, ljudi su pohrlili gledati kako izgledaju njihove kuće i ulice, a zatim i krenuli u istraživanje drugih gradova, koje do sada nisu imali prilike vidjeti. Čini se da će sada to razgledavanje biti još ugodnije, odnosno realističnije.

Kako piše Daily Mail, Google karte će uskoro biti bogatije za još jednu novu opciju, ‘immersive view’. Takav način pregleda kombinira već poznati ‘street view’ i zračne fotografije, kako bi se što lakše dočaralo stanje situacije u pojedinim mjestima. U pitanju je zapravo već mogućnost već poznata korisnicima iPhone mobitela – Apple Maps’ 3D mode, koji je postao dostupan krajem prošle godine.

Izdvojeni članak

Snimit će nove građevine: Google Street View automobili vraćaju se u Hrvatsku

Ova nova opcija je tek predstavljena na Googleovoj konferenciji, a trebala bi postati dostupna krajem godine. Prvi gradovi za koje će se nuditi ovaj novi način pregledavanja bit će Los Angeles, London, New York, San Francisco i Tokio, a uskoro će uslijediti i ostali.

Velika novost na Google kartama: Razgledavanje će uskoro biti još realističnije uz novu opciju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap