Pretraga

[VIDEO] Novi Santiago Bernabeu imat će inovativan sistem za spremanje travnjaka ispod stadiona

A- A+

Izgradnja novog Santiago Bernabeua počela je 2018. godine, a najtrofejniji klub će dočekati novi dom to kraja 2022. ili početka 2023. godine. Novi stadion imat će novih tehnologija na pretek, a sustav za skladištenje travnjaka ispod građevine svakako je jedna za istaknuti.

Santiago Bernabeu | Screenshot/RealMadrid

Stadion je prošao velik broj renovacija i rekonstrukcija od 1947. godine kada je otvoren, a prva ekspanzija bila je već u pedesetim godinama prošloga stoljeća kada je kapacitet povećan s 81.000 na 125.000 mjesta. Novu fasadu dobio je prije početka Svjetskog prvenstva u Španjolskoj 1982. godine, a 1998. mu je kapacitet smanjen kada su stajaće tribine zamijenjene sjedećim.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Srušen toranj madridskog Santiago Bernabeua

Predsjednik kluba, Florentino Perez, je 2018. godine dozvolio izgradnju novog Santiago Bernabeua s potpuno novim i modernim izgledom. Izgradnja cijelog stadiona košta 575 milijuna eura, koje je klub digao na kredit koji će otplaćivati 35 godina. Godišnja rata iznosit će približno 30 milijuna eura, ali sve će se isplatiti samo jednim pogledom na ovaj prekrasni stadion.

Izdvojeni članak

[FOTO] Pogledajte Luku Modrića na baušteli

Prva faza radova počela je rušenjem shopping centra ‘Esquina del Bernabéu’, zatim se skinuo stari krov i počeli su se graditi novi tornjevi na dijagonalnim kutnim stranama stadiona. Nakon toga je uslijedila kompletna obnova tribina i postavljanje modernog krova i travnjaka koji će se moći spremati ovisno o vrsti događaja koji će se održati na Bernabeu. Spremanje travnjaka je jedan od najzanimljivijih dodataka novog stadiona jer će on postati višenamjenski, bez uništavanja terena. Kako će izgledati spremanje travnjaka pogledajte u nastavku.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap