Pretraga

[VIDEO] Pogledajte što se dogodi kada poznati arhitekt dobije ulogu u Simpsonima

A- A+

Lady Gaga, Stephen Hawking i Gordon Ramsey samo su dio širokog opusa imena, čiji su likovi ekranizirani u popularnim Simpsonima. Od 2005. godine, među njima je i poznati kanadsko-američki arhitekt Frank Gehry. Status celebrityja stekao je svojim suvremenim i atipičnim dekonstrukcijskim stilom arhitekture, koji je kulminirao izgradnji poznatih građevina poput Muzeja Guggenheim u Španjolskoj i Koncertne dvorane Walt Disney u LA-u. Upravo za izgradnju koncertne dvorane, ali ovoga puta u Springfieldu, zadužen je i u 14. epizodi 16-e sezone animirane serije. Kako je prošao izlet arhitekta u svijet Simpsona, pogledajte u videozapisu ispod.

Obitelj Simpson screenshot / YouTube

Na ideju o izgradnji koncertne dvorane, Gehry dolazi nakon što zgužvano pismo baca na pod. Taj dio sekvence je iznimno značajan jer je prema prijenosima portala Observer, dobar dio javnosti doista povjerovao da je ideja za dizajn one prave koncertne dvorane u LA-u, doista došla uslijed bacanja zgužvanog papira.

– To je bila samo zabava. Ali jeste, proganjalo me. Ljudi koji su gledali Simpsone su doista povjerovali u to, izjavio je Gehry u intervjuu za CNN.

Copy link
Powered by Social Snap