Pretraga

Vodeći proizvođač automobilskih komponenti u Hrvatskoj ugovorio nove poslove vrijedne 53 milijuna eura

A- A+

AD Plastik Grupa vodeći je proizvođač automobilskih komponenti u Hrvatskoj, ali i u Istočnoj Europi. U svojoj kompaniji razvijaju i proizvode komponente za interijere i eksterijere automobila, a sada najavljuju i nove poslove vrijedne preko 50 milijuna eura.

ad plastik

AD Plastik | FOTO: AD Plastik Grupa

S više od 35 godina iskustva u svijetu automobilske industrije Grupa AD Plastik jedna je od vodećih kompanija u Hrvatskoj koje se bave proizvodnjom automobilskih komponenti.

Ova hrvatska multinacionalna kompanija trenutno se bazira na osam proizvodnih pogona u pet zemalja u kojima je zaposleno 2900 osoba. U svojoj proizvodnji koriste suvremene alate i tehnike s ciljem zadovoljavanja potreba kupaca, kao i usmjerenjem na visoku kvalitetu i konkurentnost proizvoda.

– Naša se korporativna kultura temelji na održivosti, poticanju suradnje i prepoznavanju izvrsnosti, navode iz Grupe.

Novi poslovni koraci

AD Plastik Grupa, čiji je izvorni prethodnik Jugoplastika, s poslovanjem počinje 1952. godine, a do službene promjene imena dolazi 1994. godine. Svoje pogone trenutno imaju u Hrvatskoj, Rusiji, Rumunjskoj, Srbiji i Mađarskoj.

Izdvojeni članak

Ugovorena izgradnja trafostanice Rimac Kampus

Svoje proizvode Grupa izvodi u zemlje diljem svijeta, među kojima su Argentina, Kina, Južna Koreja, Uzbekistan i Maroko. Među njihovim kupcima su i najpoznatiji proizvođači automobila poput Audija, BMW-a, Honde, Jeep-a, Škode i Renaulta. Kompanija je jučer najavila svoje nove poslovne korake.

– AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove na europskom tržištu za Stellantis Grupu ukupne vrijednosti 53,2 milijuna eura i to za nekoliko modela, s predviđenim trajanjima projekata od sedam, odnosno osam godina, navode iz Grupe.

Vodeći proizvođač automobilskih komponenti u Hrvatskoj ugovorio nove poslove vrijedne 53 milijuna eura
Share via
Copy link
Powered by Social Snap