Pretraga

Vukovar gradi 17 kilometara novih biciklističkih staza

A- A+

Uz sufinanciranje iz EU fondova Grad Vukovar planira dograditi postojeću mrežu biciklističkih staza u dužini od 17 kilometara. Projekt je vrijedan 73.375 eura, u fazi je izrade dokumentacije, a kada zaživi trebao bi unaprijediti ubrzani razvoj cikloturizma na istoku Hrvatske.

biciklistička staza

biciklistička staza | izvor: Unsplash

Potpisan je ugovor za izradu projektne dokumentacije u svrhu izgradnje novih 17 kilometara biciklističkih staza na području Grada Vukovara. Dovršetkom projekta Vukovar će imati ukupno 35 kilometara biciklističkih staza. Ugovor je vrijedan 73.375,00 eura, a sufinanciran je EU sredstvima u iznosu od 89,99 %.

Izdvojeni članak

Vukovar gradi 12 solarnih elektrana koje će godišnje uštedjeti 100 tisuća eura javnog novca

Gradonačelnik, Ivan Penava, rekao je kako je ovim ugovorom cilj projektiranja novih biciklističkih staza na području Vukovara. „Cilj je ulaganjem u biciklističku infrastrukturu doprinijeti sigurnom odvijanju prometa i kretanju biciklista te svakodnevnoj rekreaciji građana kao i dodatnom razvoju cikloturizma u našem gradu“, zaključio je Penava.

Nakon izrađene projektne dokumentacije, krenuti će se u realizaciju izgradnje biciklističkih staza u ulicama: Svete Ane, Lipovački put, Vinkovačka, Kolodvorska, A. Starčevića, Jana Bate, Blage Zadre, Domovinskog rata, Hrvatskog zrakoplovstva, Kralja Zvonimira, Matice Hrvatske, Jankovo, Erovac, A. M. Reljkovića, Bogdanovačka, Desna supoderica i Vijeća Europe.

Do 2027. godine Hrvatska će izgraditi 657 kilometara novih biciklističkih staza, doznajte ovdje sve o projektu.

Copy link
Powered by Social Snap