Pretraga

Zagreb je objavio Javni poziv za nadoknadu troškova za postavljanje bokseva za smeće

A- A+

Grad Zagreb će financirati, odnosno nadoknaditi već napravljene troškove vezane uz prilagodbu i izgradnju infrastrukture bokseva, polupodzemnih i podzemnih spremnika. Upravo zato je i objavljen Javni poziv za sve suvlasnike višestambenih zgrada koji su nakon 8. ožujka 2022. imali ili će u 2024. godini imati troškove vezane uz bokseve.

otpad

Nagomilani otpad u jednom zagrebačkom kvartu | foto: bauštela.hr

Grad Zagreb je u proračunu za 2024. godinu preuzeo financiranje sve potrebne prilagodbe i izgradnje infrastrukture – bokseva, polupodzemnih i podzemnih spremnika. Ovo se odnosi na suvlasnike višestambenih zgrada koji mogu dostaviti dokumentaciju kojom se dokazuje da ispunjavaju uvjete.

Izdvojeni članak

Započelo individualno prikupljanje otpada u Rijeci

Novi model sakupljanja komunalnog otpada je u Zagrebu uveden u listopadu 2022. godine kako bi se više odvajao otpad, ali i kako bi se ostvarila kružna ekonomija. Upravo zato je Grad na sebe preuzeo financiranje sve potrebno vezano za postavljanje i stavljanje u funkciju bokseva. S obzirom na to da su tijekom 2022. godine suvlasnici višestambenih zgrada ugradili stotinjak bokseva iz vlastitog troškova, Zagreb će im sada nadoknaditi taj novac.

– Slijedom navedene odluke, danas je na web stranicama Grada Zagreba objavljen Javni poziv za dostavu dokumentacije kojom se dokazuje ispunjavanje uvjeta (link). Pravo na nadoknadu troškova imaju suvlasnici višestambenih zgrada na području Grada Zagreba koji su nakon 8. ožujka 2022. imali ili će u 2024. g. imati troškove vezane uz izgradnju boksa, zatvaranje postojećeg boksa ili zatvaranje vrata smetlarnika, te ugradnju master cilindara/ključa ili šifrarnika na boks ili na smetlarnik i prilagodbu vrata za šifrarnik, piše na stranicama Grada.

Zahtjevi se mogu podnijeti do 31. prosinca ove godine, a možete ga preuzeti ispod:

Copy link
Powered by Social Snap