Pretraga

Započelo individualno prikupljanje otpada u Rijeci

A- A+

Nakon osam općina i gradova u okolici, s prvim danima ove godine sustav individualiziranog prikupljanja otpada i naplata istoga, započeo je i na području grada Rijeke. Novi sustav je za sada aktivan samo u rubnim dijelovima grada, preciznije u mjesnim odborima Orehovica, Pašac, Svilno, Draga i Sveti Kuzam. Uskoro se projekt šiti na zapadni dio grada – Srdoči, Pehlin, Grbci i Gornji Zamet.

odvoz otpada Rijeka

odvoz otpada Rijeka | foto: Grad Rijeka

Plan KD Čistoća je da u narednih 18 mjeseci postepeno obuhvate sve dijelove grada, te od vrata do vrata prikuplja otpad od periferije prema centru. Nakon što se to dogodi na javnim će površinama za sve korisnike ostati samo zajednički spremnici za prikupljanje otpadnog stakla, tekstila i obuće te otpadnog jestivog ulja.

U sklopu novog sustava prikupa otpada svim su korisnicima dodijeljeni vlastiti spremnici za otpad. Na taj se način, kažu iz KD Čistoća, osigurava kontrola nad otpadom, ali i sprječava neovlašteno korištenje spremnika te utječe na količinu i kvalitetu odvojeno prikupljenih vrijednih vrsta otpada.

Izdvojeni članak

Rijeka izrađuje Listu stanova za mlade, baza priuštivo stanovanje kroz najam

Korisnicima koji žive u obiteljskim kućama dodjeljuju se vlastiti spremnici za otpad – zeleni spremnik za odlaganje preostaloga (miješanog) komunalnog otpada. Uz njega i plavi spremnik za odlaganje papira i kartona, te žuti spremnik za odlaganje plastike, metala i višeslojne ambalaže.

Korisnicima koji žive u višestambenim zgradama dodjeljuju se zajednički spremnici kojima pristup imaju samo stanari kojima su spremnici namijenjeni. Za svaku višestambenu zgradu, a sukladno broju korisnika i broju članova pojedinih kućanstava, određen je potreban volumen spremnika te broj odvoza.

Pogledajte ovdje koja će gradilišta u Hrvatskoj koja će obilježiti 2024. godinu.

Copy link
Powered by Social Snap