Pretraga

U Zagrebu opet pucaju vodovodne cijevi, čak tri kvarta ostala bez vode

A- A+

Ovaj put su cijevi pukle u Španskom, Vrapču i na Peščenici, a iz Zagrebačkog Holdinga javljaju kako će se građanima tih kvartova pitka voda omogućiti cisternama. Naravno, nije riječ o cijelim kvartovima, već o pojedinim dijelovima navedenih kvartova. U Španskom se radi o Ulici Milana Rešetara, u Vrapču o Ulici Ive Horvata, a na Peščenici o ulici Alberta O. Štrige.

Sanacija magistralnog cjevovoda na Selskoj | Ramona Šćuric

Da ne zaboravimo, u Zagrebu je prije tri dana pukla cijev na Srednjacima u Ilirskoj i Predovečkoj ulici. Krajem prošlog mjeseca je također u razmaku od tri dana pukao magistralni vodovodni cjevovod u Selskoj ulici na dva mjesta. To je bio potop na javnoj površini te je nanijeta šteta stanovnicima Selske i okolnih ulica, nastradao je i učenički dom i škola.

Štrigina ulica, Peščenica | Screenshot/GoogleMaps

Zagreb ima općenito problem s cijevima starim preko pedeset godina, pa na godišnjoj razini iz tih cijevi u zemlju iscuri pedeset posto vode. To je ekološki neprihvatljivo, a Zagreb godišnje košta oko 240 milijuna kuna ta doslovno, bačena pitka voda. Tadašnja gradska uprava je u 2007. godini podigla kredit od 300 milijuna eura koji je bio namijenjen, među ostalim i za sanaciju i zamjenu vodovoda i kanalizacije, no, naravno to se nije dogodilo. Vjerojatno je potrošen na neke estetske stvari koje oku uljepšavaju grad pred lokalne izbore, a to što žile grada trunu, pucaju i ispuštaju vodu, nikog nije bilo briga.

Ulica Milana Rešetara, Špansko | Screenshot/GoogleMaps

Na kartama možete vidjeti gdje se nalaze navedene ulice u kojima su pukle cijevi i nema vode.

Ulica Ive Horvata, Vrapče | Screenshot/GoogleMaps

Copy link
Powered by Social Snap