Pretraga

Bagerist kopanjem oštetio cijev, centar Rijeke za vikend ostao bez vode

A- A+

U Rijeci se već niz godina radi na unaprjeđenju vodno-komunalne infrastrukture u gradu. Grad je objavljivao kako je ulagao i u dogradnju javne vodoopskrbe da bi se riješio problem korisnika vodne usluge, a u tu svrhu, od 2010. godine Vodovod i kanalizacija d.o.o. su se kreditno zadužili u nekoliko navrata. Dok su se u središtu grada za vikend odvijali radovi sanacije gubitka vode, na križanju dvije ulice bagerist je kopanjem oštetio cijev. To je izazvalo poplavu u centru grada i nestanak vode u velikom broju ulica, no reakcija je bila brza.

puknuće cijevi u Rijeci | YouTube screenshot (Novi list)

Niz godina, Grad Rijeka ulaže u gradnju vodno-komunalnih građevina. Između ostalog, grad je objavio kako ulaže i u dogradnju sustava javne vodoopskrbe kako bi riješio problematiku korisnika vodne usluge. Od 2010. godine, Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija d.o.o. se kreditno zaduživao za rješenje ovog gradskog pitanja unaprjeđenja vodno-komunalnog sustava, no ni uz naknade za razvoj te sredstva Hrvatskih voda, sustav nije dograđen.

Izdvojeni članak

Rijeka: Subvencije za projekte izgradnji kućnih elektrana

Za vikend, točnije u nedjelju 9. lipnja, uslijed radova kojima se trebao sanirati gubitak vode, na križanju ulica Fiumare i Žrtava fašizma u Rijeci, međutim, došlo je do pucanja, nakon što je bagerist kopanjem oštetio cijev. Vrlo brzo, čitavo raskrižje bilo je potopljeno, a poplavu je izazvalo probijanje velike vodovodne cijevi promjera 300 milimetara, izvijestio je novi list.hr.

Iako je dovod vode odmah prekinut, iz sustava je već istekla velika količina vode. Ta je voda zatim oštetila kolnik, nanijela je kamenje i zemlju na ulicu se je oštetila taj dio ulice Fiumara. Sanacija će, doznaje se, potrajati još neko vrijeme, a dio ulica zbog nesreće koja se dogodila ostale su bez vode, a iz podataka se doznaje da je riječ o većem dijelu središta Rijeke. Najavljeno je da se u većem dijelu ulica očekuje opskrba vode.

Koji su top projekti u Rijeci, od transformacije stare tvornice do velike obnove sportske zone, pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap