Pretraga

Znanstvena fantastika postaje stvarnost: Elon Musk stvara novi grad

A- A+

Poduzetnik i vizionar Elon Musk nastavlja ulaganja u Teksas. Osim što gradi tvornicu za svoju satelitsku širokopojasnu uslugu Starlink, Musk ima u planu stvoriti novi grad futurističkog imena – Starbase.

Musk, koji vodi nekoliko futurističkih tvrtki, uključujući Tesla Inc, Neuralink i Boring Co, u prosincu se preselio u Teksas iz Kalifornije kako bi se usredotočio na novo postrojenje proizvođača električnih automobila i njegov pothvat SpaceX I Foto: Unsplash

Elon Musk pokušava formirati novi grad pod nazivom Starbase u SpaceX ovim pogonima za lansiranje u Teksasu, piše Insider.

Vijest je Musk u utoraka podijelio na Twitteru, napisavši:”Stvaranje grada Starbase u Teksasu”.

Teksaški objekti SpaceX-a nalaze se u selu Boca Chica, u blizini Brownsvillea. Tvrtka tamo razvija svoju raketu Starship i testira prototipe od 2014. No, Musk je rekao da će grad Starbase pokriti “područje puno veće” od sela. Vlasti okruga Cameron, gdje se nalazi Boca Chica, potvrdile su Muskove planove za stvaranje grada u izjavi za Insider.

– U posljednjih nekoliko dana SpaceX se službeno obratio okrugu Cameron u vezi s interesom Elona Muska da inkorporira selo Boca Chica u grad Starbase u Teksasu. Ranije danas Sud povjerenika okruga Cameron obaviješten je o pothvatu SpaceX-a, navodi se nastavno u izjavi.

Izdvojeni članak

Deset neobičnih građevina koje morate vidjeti za života: Od rasplesane kuće do ‘pegla’ zgrade

Čeka se službeni zahtjev

No da bi zaista dobio grad Starbase lokalne vlasti upozorile su da Musk treba podnijeti službeni zahtjev kako bi eventualno došlo do postupka osnivanja.

– Ako SpaceX i Elon Musk žele ići ovim putem, moraju se pridržavati svih državnih statuta o osnivanju, rekao je sudac okruga Cameron Eddie Treviño mlađi u izjavi za Insider.

Podsjetimo, Musk, koji vodi nekoliko futurističkih tvrtki, uključujući Tesla Inc, Neuralink i Boring Co, u prosincu se preselio u Teksas iz Kalifornije kako bi se usredotočio na novo postrojenje proizvođača električnih automobila i njegov pothvat SpaceX.

Starlink planira mrežu od desetaka tisuća satelita u niskoj zemaljskoj orbiti koji bi pružali globalno brzi internet, a nastavlja raditi i na svom vizionarskom projektu kojem je cilj kolonizacija Marsa.

Copy link
Powered by Social Snap