Pretraga

Arhitekt Križić: ‘Država je obnovu shvatila kao vlastitu nerealnu ambiciju, u njoj je problem, ne u građanima’

A- A+

Arhitekt Ivan Križić u Dnevniku N1 televizije govorio je o sporoj obnovi nakon potresa te je rekao kako je Zakon  o obnovi “pun prevelikih pravnih praznina”. Kritičan je prema državi te smatra kako je država obnovu shvatila kao “vlastitu nerealnu ambiciju i ostvarivanje političkih poena ili obećanja, a nije ju shvatila kao realnu priliku da pomogne ljudima kojima je najpotrebitije”.

Smatra i kako razlog lošeg stanja kuća na Baniji nije što ih ljudi nisu htjeli obnavljati, nego nisu mogli.

– Sva obnova koja se trenutno događa i u Zagrebu i na Baniji događa se privatnim inicijativama. Država prolongira, odugovlači cijelu priču, ne shvaćajući da je u njoj problem a ne u građanima, pojasnio je Križić.

Navodi da se država nije smjela postaviti za investitore i provoditi javne nabave.

– Država je trebala uspostaviti jasan sustav. Imamo Fond za koji ne znamo što radi, državni ured za obnovu koji je kao pokrenuo ovu obnovu, imamo ministarstvo koje donosi odluke, ali ih ne provodi, imamo nekoliko kontrolonih tijela, cijeli kaos u kojem nitko ne zna tko će donijeti konačnu odluku, kazao je arhitekt i dodao da nemamo sustav, prenosi N1.

Na donjem linku možete pročitati više o najavljenoj gradnji kuća na Baniji koja bi trebala krenuti kroz nekoliko tjedana:

Izdvojeni članak

Predstavljen plan izgradnje zamjenskih kuća i zgrada na Baniji: Bit će dva modela gradnje, donosimo detalje

Arhitekt Križić: ‘Država je obnovu shvatila kao vlastitu nerealnu ambiciju, u njoj je problem, ne u građanima’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap