Pretraga

Crowdfunding kampanja #daimamgdje za dva društveno-kulturna centra u Sisku i Petrinji

A- A+

Crowdfunding kampanja pokrenuta za prikupljanje sredstava namjenjenih osnivanju i opremanju društveno-kulturnih centara u Petrinji i Sisku primiče se kraju, preostalo je još tjedan dana.

potres | izvor: civilna-zastita.gov.hr

“Zajednica u centu – da imam gdje… živjeti“ naziv je crowdfunding kampanje kojom se želi prikupiti novac za osnivanje i opremanje dva društveno-kulturna centra u Petrinji i Sisku. Cilj kampanje je skupiti 11. 400 eura, a kampanju su pokrenuli Udruga IKS iz Petrinje i Agencija lokalne demokracije iz Siska uz potporu Mreže mladih Hrvatske i Operacije grad. Trenutno je kampanja u zadnjem tjednu, a dosad je prikupljeno 4.800 eura što iznosi 42% zadanog cilja. Projekt ”Zajednica u centru – društveno-kulturni centri kao prostori zajedništva i solidarnosti” podržan je sa 4.986,69 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.

Izdvojeni članak

Obnova sakralnih kulturnih dobara na području Sisačko-moslavačke županije

Centri će za početak biti smješteni u nove kontejnerske objekte koji su već nabavljeni, a novci prikupljeni crowdfunding kampanjom namjenjeni su opremanju centara razglasom, mikrofonima, miksetama, projektorima, stolicama i rasvjetnom opremom. U posljednjih 8 mjeseci volonterke i volonteri organizirali su brojne radionice, aktivnosti i izložbe, otvorili dječju knjižnicu i pomogli potresom pogođenom području na mnoge druge načine.

Društveno-kulturni centri zauzimaju veliku ulogu u društvenom životu građana pa će njihovo opremanje zasigurno pomoći da se podigne kvaliteta života u zahvaćenim područjima i daljnjem razvijanju zajednice.

Uz podršku u određenoj svoti donatori imaju priliku izabrati i neki od simboličnih poklona kao što su lutke ili ploče, a za veću donaciju osiguran je i paragliding izlet iznad Siska kao i mala online škola razvoja projekta. Osim navedenih oblika zahvale, donatori mogu dobiti i papirnatog ždrala sa svojim imenom koji će biti izložen u novouređenim centrima. Iako su pokloni zahvale iznimno inovativni i zanimljivi, oni ne bi trebali biti presudni faktor pri doniranju, jer kampanja je usmjerena na zaista plemenitu svrhu koja je pomoći našim sugrađanima u najpogođenijem području.

Preostalo je još samo 7 dana da se uključite u kampanju, a više informacija možete pronaći na linku.

Crowdfunding kampanja #daimamgdje za dva društveno-kulturna centra u Sisku i Petrinji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap