Pretraga

Imate još dva dana za predaju zahtjeva za isplatu jednokratne novčane pomoći

A- A+

Za dva dana istječe rok za predaju zahtjeva za isplatu jednokratne novčane pomoći.

Sav novac hrvatskih građana prikupljen Apelom i donatorskim telefonom bit će direktno podijeljen potresom pogođenom stanovništvu I Foto: HCK

Hrvatski Crveni križ poziva građane čija nekretnina je oštećena u potresu, a nalazi se u Sisačko-moslavačkoj, Zagrebačkoj ili Karlovačkoj županiji da podnesu zahtjev. Do sada je prikupljeno 24.000 zahtjeva, a moguće ih je predati zaključno s petkom 19. veljače.

Izdvojeni članak

Do 30 tisuća kuna za mikropoduzetnike: Prijave za potpore sanacije štete od potresa

Novčana pomoć

Jednokratna novčana pomoć koja će se isplaćivati građanima prikupljena je Apelom i donatorskim telefonom. Na ime Apela za stanovništvo Hrvatske pogođeno potresom, na dan 16.2.2021. godine uplaćeno je  70.286 donacija u ukupnom iznosu od 47.954.942,20 kuna. Na donatorskom telefonu 060 9011 zabilježeno  je 95.972  poziva u vrijednosti od 599.825,00 kuna (uključujući PDV i naknadu tele operatera).

Sav novac hrvatskih građana prikupljen Apelom i donatorskim telefonom bit će direktno podijeljen potresom pogođenom stanovništvu.

Izdvojeni članak

Što s kreditnim dugom nakon potresa? Pitali smo banke što su sve spremne oprostiti klijentima koji su ostali bez doma ili posla

Trenutni status aktivnosti

U priopćenju Hrvatskog Crvenog križa navode kako je HCK svakodnevno je prisutan na potresom pogođenom području te pomaže pogođenom stanovništvu, kako materijalnom pomoći tako i psihosocijalnom podrškom.

– Do sada je pruženo više od 10.000 usluga psihosocijalne podrške, a ona se svakodnevno nastavlja pružati i dalje. Stanovnici potresom pogođenog područja bore se s osjećajima straha, neizvjesnosti i panike zbog čega timovi Hrvatskog Crvenog križa svakodnevno pružaju individualnu pomoć. Uz individualnu podršku, posjete mobilnih timova i telefonsku podršku osobito su važne aktivnosti koje se provode za najmlađe (uz poštivanje epidemioloških mjera).

Također, do sada je podijeljeno više od 800 tona hrane, više od 156 tona higijenskih potrepština, više od 60 tona odjeće, 3.107 grijalica, 2.910 deka, 115 agregata,  više od 7.200 paketa dječje hrane i opreme te više od 1.300 paketa za životinje uz svu ostalu humanitarnu pomoć. Svi oni koji su nakon potresa otišli u druge hrvatske gradove mogu se javiti najbližem društvu Crvenoga križa kako bi dobili humanitarnu pomoć, javljaju iz HCK-a.

Više informacija o procesu podjele novčane pomoći možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Izdvojeni članak

Pogledajte izmjene Zakona o obnovi koje je Sabor izglasao

Pomoć na terenu

Svi koji to žele i u mogućnosti su i dalje mogu pomoći stanovništvu pogođenom potresom na sljedeće načine, a osobe s potresom pogođenih područja humanitarnu pomoć, tople obroke i psihosocijalnu podršku mogu svakodnevno primiti na sljedećim adresama.

Copy link
Powered by Social Snap