Pretraga

Kompletna sanacija kvarta: Nove staze, parkirališta, odvodnja, igralište i park

A- A+

Sjever Hrvatske uskoro će ponovno zablistati u potpuno novom svjetlu, zahvaljujući ambicioznom projektu koji obuhvaća obnavljanje te uređenje okoliša i infrastrukture. U gradu Čakovcu, točnije u stambenom bloku u Ulici Miroslava Magdalenića, radi se na sanaciji staza, parkirališta, oborinske odvodnje, dječjeg igrališta i parka. Sanacija će obuhvaćati dvije faze, a prva je vrijedna oko 34 tisuća eura s PDV-om. Izvođač radova je tvrtka Zec d.o.o. Očekuje se da će ulaganje u ovakvu infrastrukturu estetski i funkcionalno transformirati kvart.

Grad Čakovec sanacija

Sanacija parkirališta u Čakovcu | Foto: Grad Čakovec

Okoliš jednog kvarta u Čakovcu bit će u potpunosti obnovljen i uređen. Naime, u punom su jeku radovi na sanaciji staza, parkirališta, oborinske odvodnje, dječjeg igrališta i parka u stambenom bloku u Ulici Miroslava Magdalenića. Sanacija se radi u dvije faze, s obzirom na veličinu zahvata i samog projekta.

Iz Grada Čakovca kažu da će se u prvoj fazi sanacije izvoditi radovi na stambenom bloku uz Vukovarsku ulicu i Ulicu Jakova Gotovca. Uredit će se i oborinska odvodnja te korekcija parkirališta, što uključuje nove rubnike i staze, parkirališta s rasterima i asfalt na prilazima. Izvođač radova je tvrtka Zec d.o.o. iz Belice, odabrana temeljem javnog nadmetanja.

Izdvojeni članak

Obnavlja se Odjel neurologije u čakovečkoj bolnici, investicija vrijedna više od 700 tisuća eura

Prva faza sanacije vrijedna je oko 34 tisuća eura plus PDV. Ovaj projekt realizira se zahvaljujući dobroj komunikaciji između Grada, građana i upravitelja zgrada. Grad je i autor Idejnog rješenja sanacije.

Europska komisija pozvala je gradove EU da se prijave za nagrade Zelena prijestolnica Europe i Zeleni list 2026. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap