Pretraga

Ministarstvo opet otvorilo poziv za financiranje najma zamjenskog smještaja: Rok je 31.12.

A- A+

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine otvorilo je četvrti Javni poziv za financiranje najma zamjenskog smještaja na koji se mogu javiti svi građani čiji su objekti stradali u potresu, a označeni su crvenom oznakom. Prijave građana zaprimaju se do 31.12.2021.

Potres Sisačko-moslavačka županija

Petrinja nakon potresa

Također, na Javni poziv mogu se odazvati i vlasnici stanova na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije koji žele stanove u svom vlasništvu dati u najam osobama kojima je utvrđen status osobe kojoj će se financirati najamnina za zamjenski stan.

Tekst Javnog poziva kao i potrebni obrasci za prijavu mogu se preuzeti na internetskim stranicama Ministarstva.

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Za financiranje najma zamjenskog smještaja prijavu mogu podnijeti vlasnici obiteljskih kuća, vlasnici stanova i zaštićeni najmoprimci, te srodnici tih osoba u pravoj liniji pod uvjetom da su 22. ožujka te 28. ili 29. prosinca 2020. godine stanovali i imali prijavljeno prebivalište ili boravište u obiteljskim kućama, višestambenim zgradama i stambeno-poslovnim zgradama na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije koje su u preliminarnom pregledu zgrada označene kao N1 (neuporabljivo – zbog vanjskog utjecaja) i N2 (neuporabljivo – zbog oštećenja) te stoga nisu podobne za stanovanje.

Mjera stambenog zbrinjavanja se odnosi na građane koji nemaju na raspolaganju drugi useljivi stambeni prostor u radijusu 20 kilometara od stradale nekretnine. Najamnina za zamjenski stan financirat će se isključivo temeljem sklopljenih ugovora o najmu koji su prijavljeni Ministarstvu financija odnosno Poreznoj upravi.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Najamnina se isplaćuje izravno na račun najmodavca. Parametri za financiranje najma proizlaze iz sustava poticane stanogradnje. Mjera financiranja najma se primjenjuje najdulje do 17. lipnja 2022. godine, odnosno do obnove oštećene nekretnine, revizije stupnja oštećenja ili pak eventualnog smještaja u stan u državnom vlasništvu.

Građani prijave podnose Ministarstvu do 31. prosinca, a detalji javnog poziva nalaze se na internetskim stranicama ministarstva.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja građani mogu kontaktirati Ministarstvo, svakim radnim danom od 8:30 do 12:30 sati, na telefon: 01/6448-900 ili putem e-pošte: financiranje.najamnine@mpgi.hr.

Iz Ministarstva napominju kako je ovo četvrti poziv za sufinanciranje najamnina i smještaja. Za financiranje najamnine Ministarstvo je dosad isplatilo 24,67 milijuna kuna, od čega 15,4 milijuna kuna za sufinanciranje najma građanima i kućanstvima te 9,27 milijuna kuna za financiranje troškova smještaja u Hostelu Arena.

Ministarstvo opet otvorilo poziv za financiranje najma zamjenskog smještaja: Rok je 31.12.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap