Pretraga

U tijeku su prijave za financiranje najma zamjenskog smještaja za stradale u potresu

A- A+

Građani čiji su objekti stradali u potresu se još uvijek mogu prijaviti za financiranje najma zamjenskog smještaja uz uvjet da zadovoljavaju uvjete Javnog poziva koje je Ministarstvo graditeljstva raspisalo 8. siječnja ove godine. Prijave traju do 17. lipnja 2022.

Potres

foto: Grad Zagreb

Građani koji još uvijek nisu riješili svoj zamjenski smještaj, a objekti su im stradali u potresu, uz uvjet da udovoljavaju uvjetima Javnog poziva koje je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine raspisalo 8. siječnja 2022. godine, mogu se prijaviti za financiranje najma najkasnije do 17. lipnja 2022. godine.

Tekst Javnog poziva kao i potrebni obrasci za prijavu mogu se preuzeti na internetskim stranicama Ministarstva.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Prijaviti se mogu vlasnici obiteljskih kuća, vlasnici stanova i zaštićeni najmoprimci te srodnici tih osoba u pravoj liniji koji su 22. ožujka i 28. ili 29. prosinca 2020. godine, odnosno u vrijeme nastanka potresa, stanovali i imali prijavljeno prebivalište ili boravište u obiteljskim kućama, višestambenim zgradama i stambeno-poslovnim zgradama koje su u preliminarnom pregledu označene kao N1 (neuporabljivo – zbog vanjskog utjecaja) i N2 (neuporabljivo – zbog oštećenja) te stoga nisu podobne za stanovanje, a nalaze se na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije.

Mjera stambenog zbrinjavanja odnosi se na građane koji nemaju na raspolaganju drugi useljivi stambeni prostor u radijusu 20 kilometara od stradale nekretnine. Najamnina za zamjenski stan financirat će se isključivo temeljem sklopljenih ugovora o najmu koji su prijavljeni Ministarstvu financija odnosno Poreznoj upravi.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Samcu se financira najam stana površine do 35 m2, te dodatnih 10 m2 po osobi i to po cijeni od 70kn/m2. Najamnina se isplaćuje izravno na račun najmodavca. Mjera financiranja najma se primjenjuje najkasnije do 17. lipnja 2022. godine, odnosno do obnove oštećene nekretnine, revizije stupnja oštećenja ili pak eventualnog smještaja u stan u državnom vlasništvu.

Zahtjevi za odobravanje financiranja najamnine podnose se na propisanim obrascima zajedno s pripadajućom dokumentacijom, neposredno ili putem pošte na adresu Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine – Ulica Republike Austrije 20, 10 000 Zagreb. Rok za podnošenje zahtjeva je 17. lipnja 2022. godine. 

Također, na Javni poziv se mogu odazvati i vlasnici stanova na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije koji žele stanove u svom vlasništvu dati u najam osobama kojima je utvrđen status osobe kojoj će se financirati najamnina za zamjenski stan.

U tijeku su prijave za financiranje najma zamjenskog smještaja za stradale u potresu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap