Pretraga

Ugovoreno 18 zamjenskih obiteljskih kuća na području Zagreba, gradit će ih Kamgrad i GPP Mikić

A- A+

Na području Markuševca gradit će se 10 zamjenskih obiteljskih kuća, a na području sjevernog Zagreba njih 8. Početak izgradnje očekuje se u prvom tjednu rujna, a izvođači su tvrtke Kamgrad i GPP Mikić. Paralelno, idući tjedan se očekuje objava nabave izvođača za obnovu dodatnih 200 višestambenih zgrada.

Statistika tvrdi da Hrvatska drži korak s Europskom unijom | Foto: Unsplash

Na području grada Zagreba ugovorena je gradnja 18 zamjenskih obiteljskih kuća koje će se nalaziti u Markuševcu i sjevernom djelu grada. Također,  u nabavi izvođača je 9 kuća na području Čučerja za koje su prethodno poništene nabave zbog višestruko većih zaprimljenih ponuda u odnosu na procijenjenu vrijednost nabave određenu projektantskim izračunom, izvještava Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Idući tjedan 200 novih natječaja

Za područje Zagreba, u tijeku je i postupak nabave odnosno pregled zaprimljene dokumentacije za izvođenje radova konstrukcijske obnove 12 višestambenih zgrada sa 166 stanova, jedan stambeno-poslovni prostor i 15 poslovnih prostora, kao i postupak nabave za izvođenje radova konstrukcijske obnove 15 obiteljskih kuća.

Idući tjedan očekuje se objava nabave izvođača za obnovu dodatnih 200 višestambenih zgrada na području Zagreba. U završnoj je pak fazi postupak nabave za projektiranje nekonstrukcijske obnove ‘Mali Vatikan’ s 239 stanova i 20 poslovnih prostora, te za projektiranje cjelovite obnove Kukovićevog bloka sa 79 stanova. Kao i kuće Miletić.

Izdvojeni članak

Obnova KBC-a Sestre milosrdnice: Svih šest zgrada bi trebalo biti obnovljeno do kraja 2024. godine

Aktivna 162 gradilišta

Iz Ministarstva napominju kako je na području zagrebačkog potresa dosad završena obnova na 2.528 obiteljskih kuća i zgrada, te su uklonjena 94 objekta. U tijeku su radovi na 162 gradilišta od čega je u gradnji 8 zamjenskih obiteljskih kuća, 136 konstrukcijskih obnova, 18 nekonstrukcijskih obnova te 22 uklanjanja. Za smještaj sugrađana koji ne mogu boraviti u svojim domovima uređeno je 157 državnih stanova od kojih se najveći broj odnosi na grad Zagreb.

Po modelu samoobnove odnosno dodijele novčane pomoći Ministarstvo je za područje Grada Zagreba dosad isplatilo ukupno 69,8 milijuna eura. I to za nekonstrukcijsku  obnovu 27.639.261,51 eura, za konstrukcijsku obnovu 41.831.204,78 eura, za novčanu pomoć umjesto gradnje zamjenske obiteljske kuće 324.851,85 eura.

Pogledajte ovdje sve o kompleksnoj obnovi zagrebačke katedrale.

Copy link
Powered by Social Snap