Pretraga

Velika transformacija omiljenih hrvatskih toplica, u modernizaciju se ulaže 17,2 milijuna eura

A- A+

Hotel Minerva, objekt u sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, u sljedeće dvije godine dobit će novi izgled. Uz rekonstrukciju i opremanje unutrašnjosti hotela, rekonstruirani će biti unutarnji i vanjski bazeni, a predviđena je i obnova trga s amfiteatrom. Projekt je ukupne vrijednosti 17,2 milijuna eura.

Varaždinske toplice

Varaždinske toplice | foto: Varaždinska županija

Ovo veliko ulaganje napokon će početi jer su Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice odobrena bespovratna sredstva za projekt pod nazivom ‘Unaprjeđenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela Minerva ukupne vrijednosti 17,2 milijuna eura. Novac je osiguran kroz javni poziv ‘Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti’ u okviru NPOO-a.

Cilj ulaganja je hotel Minervu pretvoriti u hotel s četiri zvjezdice. Tako će projektom biti obuhvaćeno uređenje svih etaža hotela koji je izgrađen prije više od 40 godina. Rekonstruirani će biti vanjski i unutarnji bazeni koji će dobiti vodne atrakcije, zatim terapijski bazeni, smještajni kapaciteti, kuhinja i restoran, kao i drugi prostori.

Izdvojeni članak

Nagrađen dizajnerski projekt signalizacije na novim rovinjskim bazenima, ručnik kao simbol ‘tiramola’

Uz to će biti obnovljen spoj između Termi, odnosno starog dijela bolnice i same hotela. Uz unapređenje kvalitete smještaja i sadržaja, cilj projekta je i održivo upravljanje energijom i okolišem, digitalizacija te, u konačnici, održivo upravljanje cjelokupnom destinacijom. Obnovljen će biti i trg s amfiteatrom.

– Nadam se da ćemo tim i brojnim drugim zahvatima u roku od dvije godine dobiti reprezentativan objekt lječilišnog kontinentalnog turizma, odnosno zdravstvenog turizma ne samo ovdje na sjeveru, nego na razini cijele Hrvatske, poručuje ravnatelj Specijalne bolnice Varaždinske toplice dr. Denis Kovačić.

Iz Varaždinske županije ističu kako je Specijalna bolnica Varaždinske Toplice danas najveća rehabilitacijska ustanova u Republici Hrvatskoj, a u njoj svakoga dana boravi više od 1.100 pacijenata i gostiju. S ovim ulaganjem vrijednim više od 17 milijuna eura, ukupna ulaganja u Specijalnu bolnicu iznosit će oko 56 milijuna eura ili 420 milijuna kuna.

Pogledajte ovdje što su obuhvatila ulaganja u obnovu Toplica Lipik.

Copy link
Powered by Social Snap