Pretraga

Grad Bjelovar kreće u rekonstrukciju pročistača: Uložit će se preko 120 milijuna kuna

A- A+

Grad Bjelovar kreće u rekonstrukciju pročistača otpadnih voda. Pročistač se nalazi u obližnjem naselju Veliko Korenovo, a njegova rekonstrukcija će se sufinancirati europskim novcem. Cijeli projekt je težak više od 120 milijuna kuna.

Rekonstrukcija pročistača u Bjelovaru, foto: Grad Bjelovar

Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda izgrađen je u naselju Veliko Korenovo, udaljenom od Bjelovara tek dva kilometra, još 1980. godine. Nedavno je potpisan Ugovor s izvođačem radova za njegovu rekonstrukciju, što bi podrazumijevalo i izgradnju novih objekata na postojećoj lokaciji.

Riječ je o posljednjem i najvrjednijem Ugovoru unutar projekta aglomeracije, odnosno rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže, koju su Vodne usluge do sada provodile po bjelovarskim ulicama, a sufinancirana je europskim novcem.

Izdvojeni članak

Veliki projekti u Kutini: Potpisan ugovor za pročistač vode, radovi na povećanju deponija

Ugovor o rekonstrukciji pročistača otpadnih voda vrijedan je 122.331.634,41 kuna, a odnosi se na projektiranje, nadogradnju i rekonstrukciju te probni rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i dispozicije mulja, istaknuo je Ivan Ivančić, predsjednik Uprave Vodnih usluga.

Gradonačelnik Dario Hrebak napomenuo je kako će se otpadne vode u budućnosti obrađivati putem nove, suvremene tehnologije te je dodao da malo gradova ima završni stupanj pročišćavanja otpadnih voda. Čitav projekt rekonstrukcije pročistača, prema Ugovoru, trajat će 34 mjeseca.

Grad Bjelovar kreće u rekonstrukciju pročistača: Uložit će se preko 120 milijuna kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap