Pretraga

Ministarstvo zatvorilo poziv za energetsku obnovu nakon pola sata zbog dvostrukog prekoračenja budžeta

A- A+

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine je otvorilo dugoočekivani Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava ‘Energetska obnova višestambenih zgrada’. Međutim, poziv je zatvoren u rekordnom roku jer je iznos zatraženih bespovratnih sredstava već sada dvostruko veći od raspoloživog.

Zgrade | Bauštela.hr

Svi zainteresirani su mogli podnijeti prijave od današnjeg dana s početkom u devet sati. Međutim, Poziv je zatvoren nakon manje od pola sata jer je ukupan iznos zatraženih bespovratnih sredstava dosegnuo 200 posto ukupno raspoloživog iznosa bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva.

Za energetsku obnovu zgrada, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine je osiguralo 300 milijuna kuna. Obzirom da je u iznimno kratkom roku, iznos zatraženih sredstava dosegnuo iznos od 600 milijuna kuna, Poziv je obustavljen na određeno vrijeme, odnosno do 1. kolovoza 2022. godine.

Izdvojeni članak

Završena 10,5 mil.kn vrijedna energetska obnova zgrade OŠ Zapruđe

Svi projektni prijedlozi koji se pokušaju registrirati u sustav fondovieu unutar razdoblja u kojem je Poziv obustavljen neće biti uzeti u razmatranje. O eventualnoj mogućnosti ponovnog otvaranja Poziva, obavijesti će biti objavljene na mrežnim stranicama Ministarstva graditeljstva, prostornoga uređenja i državne imovine te javnom portalu sustava fondovieu (eNPOO).

Copy link
Powered by Social Snap