Pretraga

Fabian (24) pokrenuo je brend namještaja Woosio: Njegove rukotvorine spoj su drveta i smole

A- A+

Fabian Tadić prvostupnik je industrijskog dizajna, a po završetku fakulteta upustio se u poduzetničke vode i pokrenuo brend namještaja, Woosio. Njegove rukotvorine rezultat su sinergije drveta i smole, spoj modernog i tradicionalnog.

Fabian Tadić, vlasnik brenda Woosio | Foto: Sven Bulava

Mladi ljudi često su izgubljeni i bez velike ideje gdje i što dalje nakon završetka fakulteta. Neki se godinama traže i isprobavaju različite stvari ne bi li pronašli ono u čemu zaista uživaju. Oni sretni znaju odmah što žele, a jedan od njih je Fabian Tadić, prvostupnik industrijskog dizajna. Bio je siguran da želi započeti neku svoju priču, a s obzirom na to da je drvo njegova velika ljubav, bilo je sasvim logično da će krenuti baš u tom smjeru. Na ideju izrade namještaja koji spaja smolu i drvo došao je istražujući.

– Tražio sam nešto drugačije s čime će se drvo savršeno stapati i odluka je pala na epoksidnu smolu. Najprije je počelo s izradom portfelja za jedan kreativan natječaj, a onda je preraslo u crtanje namještaja i dodataka za dom. Osim što su posebni, ovakvi proizvodi ne dolaze na traci, ne mogu se masovno proizvoditi i upravo je u tome istinska i bezvremenska vrijednost svakog pojedinog proizvoda, kaže nam Fabian.

Woosio proizvodi od drveta i epoksidne smole | Foto: Woosio

Woosio proizvodi razne stolove, zidne satove, luksuzne pepeljare za sve ljubitelje cigara, kutije za ekskluzivna pića, daske za serviranje, a uskoro lampe i stolice. Prvi proizvod koji je izašao iz radione bio je lančić, nekoliko njih, a zatim su uslijedile daske, satovi, pepeljare i stolovi.

– Svaki Woosio proizvod je unikatan i nije moguće napraviti dva u potpunosti jednaka proizvoda. Sve se proizvodi ručno, a proizvodi se mogu personalizirati pa tako klijent može izabrati vrstu drva, boju epoksidne smole, oblik, gravuru i slično. Drvo nabavljamo ovisno o samim željama naših kupaca, volimo i klasiku, ali i neke egzotičnije i manje poznate vrste. U konačnici je najbitnije da nikoga ne ostavimo ravnodušnim, tumači Fabian.

Woosio stol od drveta i epoksidne smole | Foto: Woosio

Bitno je ne ostaviti nikoga ravnodušnim

Cijene proizvoda variraju ovisno o proizvodu, vrsti drveta koje će se koristiti prilikom izrade, količini smole i načinu izvedbe. Imali su nekoliko upita da klijenti dođu osobno u njihovu radionicu i iz prve ruke vide stolove koji su trenutno dostupni, kao i dostupno drvo te su si odmah izabrali željenu kombinaciju drveta i pigmenata. U konačnici je najbitnije, kažu, da nikoga ne ostave ravnodušnima. Proces izrade proizvoda detaljan je i ima nekoliko bitnih faza.

– Ako je riječ o izradi stola, prije svega, radimo dizajn u digitalnom obliku kako bi klijent znao točno što dobiva. Zatim slijedi priprema drveta (daski) i kalupa te ulijevanje smole u nekoliko slojeva. Nakon toga ide oslobađanje iz kalupa, ravnanje, brušenje, poliranje, završni premaz, pakiranje i isporuka, rekao je.

Woosio pepeljara od drveta i epoksidne smole | Foto: Woosio

Najveća podrška mu je djevojka Katarina, prijatelji i obitelj

Fabian većinu toga radi sam – od dizajna, pripreme i izrade namještaja do fotografiranja proizvoda, slanja ponuda, odgovaranja na upite i još mnogo toga. Ipak, ističe da mu je velika podrška i desna ruka njegova djevojka Katarina, kao i prijatelji i obitelj.

– Jako bitno je imati oko sebe ljude koji te podržavaju i motiviraju da budeš bolji svakim danom i stvarno sam sretan radi toga, objašnjava nam Fabian.

Mladom poduzetniku cilj je izraditi još mnoštvo ludih stvari koje pomiču granice dizajna, umjetnosti i stvaralaštva. Želi zaposliti ljude koji će mu pomoći u tome, opremiti zanimljive interijere svojim ‘ludim’ stolovima i proizvodima za uređenje interijera, a velika želja mu je i otvoriti showroom.

– Ovo su samo su neki od planova, ali ne smijem Vam odmah sve otkriti. Korak po korak prema budućnosti, pomalo nam tajnovito govori.

Woosio stol od drveta i epoksidne smole | Foto: Woosio

Fabian (24) pokrenuo je brend namještaja Woosio: Njegove rukotvorine spoj su drveta i smole
Share via
Copy link
Powered by Social Snap