Pretraga

BMD STIL je tvrtka kakvoj nema premca: Na tržištu su već 28 godina

A- A+

Tvrtka BMD STIL bavi se maloprodajom i veleprodajom građevinskog materijala na području Hrvatske te distribucijom i transportom istog na području Europske unije i zemalja u susjedstvu. Nude i uslugu prerade armaturnog čelika, kao i izrade svih vrsta armaturnih profila i armatura različitih presjeka i oblika. S timom ove tvrtke razgovarali smo o radu iste.

Vizija BMD STIL – a je ostvariti lidersku poziciju i postati najbolji trgovački lanac na tržištu prodaje i prijevoza građevinskih proizvoda, te biti nositelj standarda i mjerila kvalitete i profesionalnosti u svim segmentima poslovanja. Ujedno kupcima žele biti prvi izbor pri kupnji, postojećim i potencijalnim zaposlenicima poželjan poslodavac, a svim partnerima i poslovnim subjektima pouzdan i čvrst partner.

Pogon tvrtke BMD STIL / foto: Privatna arhiva

BMD STIL grupa nekoliko uspješnih tvrtki

Tvrtka BMD STIL nastala je 1994. godine i do danas su se prometnuli u jednu od vodećih tvrtki za prodaju i prijevoz građevinskog materijala u Hrvatskoj.

– Trenutno unutar BMD grupe poslujemo s tvrtkama BMD STIL, BMD LOG, BMD AGRO, te najmlađom članicom tvrtkom Vodoprivreda Zagorje koju smo akvizirali krajem 2021. Unutar tvrtke BMD STIL posluje i BMD PRO, najmoderniji armirački pogon za savijanje armature u RH lociran u Jertovcu/Konjščina, govori nam BMD  tim.

BMD STIL kao veleprodaja građevinskog materijala posluje na području cijele Hrvatske i susjednih zemalja, a u maloprodajnom segmentu posluju na sedam lokacija s prodajnim centrima u Bedenici, Zaboku, Soblincu, Novom Marofu, Velikoj Gorici, Donjoj Zelini i Koprivnici.

BMD LOG je tvrtka za domaći i internacionalni prijevoz koja radi s velikim brojem modernih vozila. BMD AGRO bavi se proizvodnjom ekoloških sokova, sirupa i ostalih ekoloških proizvoda, a Vodoprivreda Zagorje tvrtka je koja se bavi projektiranjem, izgradnjom i održavanjem hidrograđevinskih objekata.

Izdvojeni članak

Beton Lučko prisutan je već 30 godina na hrvatskom tržištu: I to s dobrim razlogom

Klijenti samo pristižu već 28 godina

Ukupni prihodi svih tvrtki unutar grupe su prošle godine premašili 500 milijuna kuna, a nije mala stvar ni to da su već 28 godina prisutni na tržištu.

– Tijekom našeg djelovanja od 28 godina bili smo prisutni u gotovo svim bitnijim građevinskim investicijama u RH, isto tako i u prodaji materijala malim investitorima. Međutim najviše smo ponosni na činjenicu da tvrtka od svog osnutka neprestano raste, razvija se, širi i povećava obujam svojeg poslovanja i trenutno zapošljava više od 200 zaposlenika što smatramo našim najvećim uspjehom, ističu.

BMD grupa surađuje i s raznolikom brojem klijenata, od kojih se posebno ističu velike građevinske tvrtke i privatni investitori.

– Angažirani smo od različitog profila klijenata s obzirom na to da nam je poslovanje raspoređeno na više različitih grana poslovanja. No temeljni business nam je prodaja građevinskog materijala, tako da su nam najčešći klijenti velike građevinske tvrtke, skladišta građevinskog materijala, te privatni investitori, objašnjavaju u BMD – u.

Okruženje izvan pogona tvrtke BMD STIL / foto: Privatna arhiva

Cijene materijala rastu, ali na budućnost gledaju pozitivno

Trenutačno najizraženiji trend u građevinarstvu je svakako trend nestabilnosti cijena građevinskih materijala. Ovo naravno utječe i na poslovanje BMD grupe, no neće dopustiti da ih ovaj izazov omete u daljnjem radu.

– Trend nestabilnosti cijena građevinskih materijala koji se događa paralelno uz nestabilnost cijena sirovina, energenata i svega ostalog, čega smo svjedoci na globalnoj razini, svakako je izazov u smislu bilo kakvog planiranja i poslovanja. Navedena nestabilnost cijena stvara poteškoće i investitorima i izvođačima, u konačnici i nama kao distributerima materijala, tako da je najveći izazov kako održati stabilnost poslovanja u navedenim uvjetima, otkriva BMD tim.

Da na budućnost gledaju pozitivno svjedoči i činjenica da svoje poslovanje planiraju ‘zazeleniti’.

– Mišljenja smo da je investiranje u zelenu i ekološku gradnju budućnost koja polako postaje sadašnjost i da svi zajedno trebamo razmišljati o prebacivanju na ulaganje u proizvode i sustave gradnji koji štede energiju kako bi svi zajedno pomogli u očuvanju planeta Zemlje i održivom razvoju, ističu u BMD – u.

Copy link
Powered by Social Snap