Pretraga

Beton Lučko prisutan je već 30 godina na hrvatskom tržištu: I to s dobrim razlogom

A- A+

Tvrtka Beton Lučko prisutna je već 30 godina na hrvatskom tržištu. Proizvodni pogoni tvrtke su u Lučkom i Karlovcu, a prodajni centri u Lučkom i Rijeci. S voditeljicom prodaje i marketinga tvrtke Arnelom Brakus pričali smo o značaju iste.

Bazeni Svetice / foto: Privatna arhiva

– Osim opločnika, u proizvodnom programu izdvajamo i vrtne te cestovne rubnjake različitih dimenzija, kanalice za odvodnju oborinskih voda, lomljene blokove za izvedbu ukrasnih ograda, obloge stepenica koje se kroje prema zadanim dimenzijama, obloge pročeljacestovne elemente, te specijalne betonske elemente prema tehničkim specifikacijama i projektima koje izrađuje tvrtka i/ili kupac, govori nam Arnela.

Beton Lučko također obavlja djelatnost projektiranja kao pripremu za proizvodnju i montažu predgotovljenih/specijalnih elemenata, izgradnje stambenih i industrijskih objekata, te hala izgrađenih po montažnom sistemu od armiranog i prednapetog betona.

– Prema vašem nacrtu izrađuju se: predgotovljeni armiranobetonski zidovi, montažni stubišni krakovi, armiranobetonske stropne ploče i armiranobetonske montažne hale, dodaje naša sugovornica.

Žičara Sljeme / foto: Privatna arhiva

Prisutni na gotovo svim gradskim trgovima diljem Hrvatske, ali i šire

Izuzetno su ponosni što su prisutni na gotovo svim gradskim trgovima diljem Republike Hrvatske, pa čak i Bosne i Hercegovine, te Sjeverne Makedonije.

– Naši opločnici krase i cijelo crnogorsko primorje, gdje je bila zahtjevna posebnost i neponovljivost, a naši proizvodi upravo slove kao ekskluzivni, visokokvalitetni i jedinstveni. U moru projekata samo neke bih izdvojila i to upravo u našem glavnom gradu: Fontane Zagreb – specijalni betoni, Spomenik domovini – specijalni betoni – ploče i Žičara Sljeme – opločnik Lido, dodala je Arnela.

Fontane Zagreb / foto: Privatna arhiva

Također treba reći da su njihovi klijenti i maloprodajni i veleprodajni kupci koji za svoje dvorište i objekte traže ekskluzivan, jedinstven i visokokvalitetan proizvod kojeg se ne može vidjeti na svakom dvorištu. Svakom klijentu pristupaju profesionalno i maksimalno angažirano, bilo da se radi o mini projektu ili velikom projektu. Upravo zbog toga su klijenti vrlo zadovoljni jer ne rade razliku između “malih” i “velikih” kupaca.

Izdvojeni članak

Sika – Svojim tehnologijama doprinijeli gradnji Pelješkog mosta, a to nije njihov jedini veliki projekt

Brojni certifikati dokazuju sposobnost Betona Lučko

Postoje li neki trendovi u vašem poslu na koje bi naši čitatelji trebali obratiti pozornost, pitali smo našu sugovornicu.

– Trendovi u našem poslu su svakodnevni, no od samog osnivanja 1986. godine stručni timovi kontinuirano rade na razvoju novih tehnologija, novih proizvoda i unapređivanju kvalitete. Dokaz tome je utemeljen, održavan i certificiran sustav upravljanja kvalitetom, a certifikat EN ISO 9001 posjedujemo od 2004. godine, objasnila je Arnela.

Tvrtka posjeduje i certifikate za kontrolu tvorničke proizvodnje koje su izdala prijavljena, odnosno odobrena tijela, u skladu s posebnim dokumentima. Svi proizvodni procesi se svakodnevno prate isto kao i kvaliteta proizvoda koja se ispituje u vlastitom laboratoriju, laboratorijima prijavljenih tijela ili akreditiranim laboratorijima. Certifikati dokazuju sposobnost Betona Lučko o pružanju usluga i proizvoda koji zadovoljavaju zahtjeve kupca, koji su u skladu sa zakonskim zahtjevima, te dokazuju otvorenost za stalno povećanje efikasnosti i učinkovitosti s konačnim ciljem povećanja zadovoljstva kupca.

Projekt Betona Lučko / foto: Privatna arhiva

Projekt Betona Lučko / foto: Privatna arhiva

Mogu stati uz bok bilo kojem svjetskom imenu

Postavlja se i pitanje toga kako izgleda rad na njihovim projektima.

– Kod dogovaranja projekta vrlo je bitna uska suradnja sa projektantima, koje Beton Lučko uvijek rado ugosti u svojim prostorijama. Tu se razrađuju detalji, specifičnosti, jer projekti su upravo to, specifičnost za sebe, svaka individualno. Ukoliko je potrebno rade se i probni uzorci koji idu na ovjeru projektantu/investitoru. Nakon narudžbe koju dobivamo od naručitelja/investitora/ izvođača, pristupa se nacrtima, gdje se još jednom pregledaju detalji, kako u nalogu proizvodnji ne bi došlo do neželjene pogreške. Roba nakon što se proizvede, otprema se na gradilište gdje se ugrađuje/montira. Tijekom cijelog procesa stručni timovi su na raspolaganju operativi, ukoliko je potrebno, kako bi se na terenu rješavali detalji ugradnje, objasnila je Arnela.

Projekt Betona Lučko / foto: Privatna arhiva

Projekt Betona Lučko / foto: Privatna arhiva

Za kraj smo našu sugovornicu zamolili da nam objasni zašto su tvrtke kao Beton Lučko potrebne i bitne.

– Beton Lučko ima visoke kriterije stručnosti i zapošljava veliki broj stručnih osoba, a stručni timovi tvrtke svakodnevno ulažu svoja znanja i sredstva u razvoj novih tehnologija u cilju održavanja koraka sa svjetskim trendovima u toj industrijskoj grani. Ciljevi poslovanja naše tvrtke temelje se na ostvarivanju strategije i politike društva i na pružanju kvalitetnih usluga, tako da se poslovanje održi stabilno i pozitivno, a troškovi poslovanja budu racionalni, istaknula je Arnela.

Također treba reći i to da je proizvodnja kompjutorska, a tehnologija na visokom nivou, te time mogu stati uz bok bilo kojeg europskog i svjetskog proizvođača, ali i osigurati plasman na inozemnim tržištima.

– Slijedom toga možemo očekivati i povećanje proizvodnih kapaciteta, te zapošljavanje nove, mlade stručne radne snage, koja će umjesto da ode u neku europsku zemlju, ostati u Hrvatskoj i ovdje pokazati svoja znanja, naglasila je Arnela.

Projekt Betona Lučko / foto: Privatna arhiva

Copy link
Powered by Social Snap