Pretraga

D.I.Y. luster i terasa influencerice Monike Kobešćak pravi su hit na Instagramu, dobila čak upite za prodaju

A- A+

U, sada već, moru kreativnih interijer Instagram profila, naišli smo na profil @momo_interior, iza kojeg se krije Monika Kobešćak. Njezine Instagram kockice prava su inspiracija za sve žene koje D.I.Y. aktivnostima žele uljepšati svoj dom, a neki od njezinih projekata, poput lustera u blagovaoni ili njezine spektakularne terase, pravi su hit među pripadnicima Instagram zajednice. Više o ovim projektima, ali i o sebi reći će vam sama Monika.

– Zovem se Monika, opisala bih se kao sanjara, emotivca koji u svemu vidi potencijal za neku kreaciju, ljubitelj lijepih interijera i eksterijera. Živim u Zagrebu sa suprugom i svoja dva mala sinčića. Prije par godina nakon kupnje i uređenja stana, kao što to obično biva, počeo je interes za interijere i sve silne kombinacije koje se nude. Uvijek sam voljela časopise o interijerima, a danas se na Pinterestu i Instagramu može pronaći more ideja pa sam tako nakon gledanja počela malo i sudjelovati na Instagram profilu @momo_interior. Ime profila je jednostavno poteklo od nadimaka. Na profilu se mogu naći ideje za stiliziranje doma, D.I.Y. dekoracije i izrada manjeg namještaja koji radimo suprug i ja u svojoj maloj radionici, započinje naša sugovornica.

Detalji iz dječje sobe / foto: Instagram

Na koje svoje D.I.Y. projekte si posebno ponosna, pitali smo Moniku.

– Definitivno luster u blagovaoni, ideja je počela od maštanja o poznatom Georges Pale lusteru i viška šperploče, mogu reći da je pokušaj bio uspješan jer smo dobili i upite za prodaju. Trenutno mi je taj kutak u domu najdraži. Rasvjeta u stanu je većinom D.I.Y. Ove godine smo napokon sami završili i galeriju iznad stepeništa koja je u potpunosti kućne radinosti…stol, lampa, polica, ograda i stubište. Nađe su tu i pokoji dekorativni predmet za dječju sobu i terasu. Jako volim detalj surf daske na terasi koji je D.I.Y. i postolje za roštilj, priča nam Monika.

Monikin slavni luster / foto: Instagram

Stol iz “Kobešćak tvornice” / foto: Privatna arhiva

Polica iz “Kobešćak tvornice” / foto: Privatna arhiva

Samo jedan pogled na Monikine Instagram kockice daje do znanja da ova kreativka ima prekrasan dom koji je inspiracija mnogim ženama. Stoga smo našu sugovornicu pitali javljaju li joj se druge žene s kakvim upitima.

– Najviše volim kad sam nekome inspiracija ili kad nekoga potaknem da napravi nešto umjesto da kupi. Ne volim previše objašnjavati kako nešto napraviti ako je jasno vidljivo i očito. Bude tu naravno i pitanja gdje što kupiti i nabaviti. Podosta pitanja bude oko pergole za terasu i njenog zatvaranja ceradom…uvijek rado podijelim info, otkriva nam Monika.

Izdvojeni članak

Ako tražite inspiraciju za dom iz snova, Leda Bosnić ima prave primjere za vas

Uređenju kojeg dijela doma si se posebno posvetila i što ti pričinjava najviše sreće sada kada je taj dio gotov, pitali smo ovu influencericu.

– Svakako bi to bila terasa, obožavam tu mogućnost da možemo boraviti vani što više…ona je i razlog kupnje ovog stana. Pergolu sa staklenim krovom smo naknadno radili i dugo razmišljali kako zadržali svjetlost i pogled, prije koju godinu smo ju zatvorili ceradom i sada ju koristimo i preko zime. Održavanje je puno jednostavnije. Posebnu pažnju pridajemo bilju na terasi…obroci vani ljeti, roštilj i što više rasvjete za ugođaj…jednostavno se svaki trud oko uređenja tu dvostruko vrati kroz osjećaj zadovoljstva boravka na njoj, priča nam Monika.

Monikina famozna terasa / foto: Instagram

Monikina famozna terasa / foto: Instagram

Monikina famozna terasa / foto: Instagram

Monikina famozna terasa / foto: Instagram

Što su po tebi preduvjeti lijepog, ugodnog, zdravog i funkcionalnog doma, pitali smo našu sugovornicu.

– Kao prvo da bi se osjećali ugodno važno je ne pretjerivati, ne zatrpati se namještajem i sitnicama, ostaviti slobodnog prostora koliko god je moguće…koristiti neutralne tonove koji se mogu začiniti sitnijim detaljima u bojama koji se kasnije mogu lakše mijenjati. Ne žuriti s uređenjem nego postupno graditi vlastiti stil, odabrati određenu boju i materijal koji prevladava. Prostor za skladištenje je dosta bitan i tu treba pridodati dosta pažnje kako bi se sakrile one razne sitnice koje svakodnevno koristimo, a nisu baš atraktivne…ima tu puno trikova. Uvijek imati u rezervi koju svijeću i lijepu šalicu za kavu/čašu za vino. Osjećaj doma prvenstveno čine ljudi i kada se riješimo nepotrebnih stvari, ostavimo one osnovne i posebne, dom postaje zdraviji i ugodniji, objašnjava Monika.

Neiskorišteni prostor iznad stepeništa pretvoren u mali radni prostor / foto: Instagram

Monikin dnevni boravak u jednom od mnogih izdanja / foto: Instagram

Koje tvoje objave na Instagramu vezane uz uređenje doma su najviše osvojile tvoje followerice, za kraj smo pitali našu sugovornicu.

– Moje drage followerice su većinom cure koje dijele istu strast prema uređenju doma, najviše ih osvoje objave terase, već spomenutog D.I.Y. lustera i blagovaonice s galerijom postera te objave dekoracija i uređenja doma za vrijeme Božića, otkrila nam je Monika.

D.I.Y. luster i terasa influencerice Monike Kobešćak pravi su hit na Instagramu, dobila čak upite za prodaju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap