Pretraga

Jesu li vam se ikada zaglavila vrata? Evo kako riješiti tu situaciju bez majstora ili šopinga

A- A+

Tik tokom se širi snimka muškarca koji objašnjava kako je popravio vrata koja su ‘iskočila’ iz spojne šarke. Video je pogledan gotovo 800 milijuna puta, a dobio je i preko tri tisuće komentara, a oni su, naravno podijeljeni. Da čujemo, što vi kažete, je li ovo kako treba popraviti zaglavljena vrata?

Zaglavljena vrata | Foto: Tiktok, screenshot

Ako je suditi prema videu, postoji jednostavno rješenje za vrata koja su se, igrom slučaja, zaglavila u okviru, a potrebni su vam ključ i čekić. ‘Majstor’ u videu kaže kako u tom slučaju treba podesiti šarku odnosno spojnicu, a njegov način ustvari ju ‘savija’.

Kutna spojnica koristi se za spajanje, odnosno za povezivanje pokretnih dijelova, primjerice vrata i na sebi ima prethodno izbušene rupe kroz koje se može spojiti vijcima ili čavlima s drugim komponentama. U videu majstor vadi centralni vijak iz spojnice, a između zaglavljenog dijela vrata i okna stavlja malu podlogu. Potom savija šarku u središnjem dijelu tako što ju zakrene u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Potom vrati centralni vijak i pohvali se popravljenim vratima.

Ovaj postupak nije naišao na odobravanje svih komentatora. Jedni su rekli kako na taj način ustvari uništava spojnicu koja nakon toga ‘ružno’ izgleda, a drugi kako popravak uopće nije potreban već treba samo ostaviti vrata otvorena.

Jedan je komentator i ponudio drugu opciju. Smatra kako se ovaj problem može riješiti bez uništavanja komponenti. Kaže kako prvo treba ukloniti šarku, a potom pod zakovice staviti nekoliko milimetara kartonskog papira od, na primjer, kutije žitarica. Nakon toga se ponovno može postaviti spojnica da bi se provjerilo ljuljanje. Jeste li rješavali ovakve probleme? Koji je postupak idealan?

@ez_home does your door get stuck #door ♬ original sound – Contractor

Jesu li vam se ikada zaglavila vrata? Evo kako riješiti tu situaciju bez majstora ili šopinga
Share via
Copy link
Powered by Social Snap