Pretraga

Mladi roditelji će obožavati MaLuBa Rainbows, a kako će tek njihove bebe slatko spavati s proizvodima ovog brenda

A- A+

Brend MaLuBa Rainbows bavi se izradom ručno rađenih ukrasa za djecu od kojih su nas posebno oduševili mobili za dječji krevetić te personalizirane duge. Kako su iz svijeta interijera naši mališani gotovo istisnuti, sretni smo kada naiđemo na brend koji je posvećen djeci. Stoga nas je zanimalo sve o Mariji Šag koja se krije iza ovog brenda, ali i proizvodima koje nudi.

Marija Šag / foto: Privatna arhiva

Za početak smo Mariju zamolili da nam se predstavi.

– Moje ime je Marija i po struci sam magistra sestrinstva. Majka sam dvoje djece, a uskoro iščekujemo rođenje trećeg čemu se neizmjerno veselimo. Posao koji radim volim, no tražila sam nešto što će upotpuniti moje „slobodno“ vrijeme za kreativu. Prilično dugo sam tražila hobi koji će me ispuniti, a kada se u to usadila i ljubav, kao plod svega se razvio mali obrt vrijednih ruku koji je početkom veljače napunio veliku prvu godinu od svoga osnivanja. Brend MaLuBa Rainbows osnovala sam uz potporu supruga, iako je ideja prvenstveno bila moja, priča naša sugovornica.

Na početku je inspiraciju tražila na Pinterestu i drugim društvenim mrežama, no  znala je u kojem smjeru želi nastaviti i jednostavno je krenula u ovu avanturu.

– Nakon par modela ručno izrađenih duga, napravila sam svoju Instagram stranicu na kojoj sam počela objavljivati slike svojih radova i tako su krenule prve narudžbe na što sam bila jako ponosna. Nekako sam bila sretna da je netko prepoznao trud i ljubav koju sam uložila u izradu samih proizvoda. Neki od proizvoda koje trenutačno izrađujem su personalizirane duge, mobili za dječje krevetiće, duge u obručima, girlande, organizatori za ukosnice i gumice, privjesci za ključeve kao i prigodni ukrasi za božićna drvca i slično, kaže nam Marija te dodaje da u budućnosti svakako planira proširiti ponudu svojih proizvoda.

MaLuBa Rainbows proizvod / foto: Privatna arhiva

MaLuBa Rainbows proizvodi / foto: Privatna arhiva

Na koje proizvode ste posebno ponosni, pitali smo našu sugovornicu.

– Ponosna sam na sve proizvode koji su izašli iz MaLuBa radionice, no mobil je bio najveća želja koja se nedugo nakon pokretanja obrta i ostvarila. Svaki mobil priča posebnu priču i različiti su motivi utkani u njegovu izradu (lutkica na mjesecu, oblaci, zvijezde, mjesec, baloni na „vrući zrak“, avioni). U moru D.I.Y. projekata i ideja na raznim internet stranicama pronalazila sam ideje za ukrase ili poklone za posebne prilike poput rođenja, krštenja i rođendana. Proizvod koji mi također izmamljuje osmijeh na lice je duga u duplom obruču, otkriva Marija.

MaLuBa mobil / foto: Privatna arhiva

Svakako treba istaknuti i to da je ova kreativna mama imala izuzetnu priliku svoje proizvode predstaviti u sklopu promidžbene vitrine projekta za poduzetnice „Ženski biznis HAB“ koji se održao u istočnom dijelu Slavonije, u Dalju. K tome dio njezinih proizvoda možete pronaći u suvenirnicama koje podržavaju rad malih hrvatskih obrtnika.

Izdvojeni članak

Drvce dizajn – jedan od rijetkih brendova koji su posvećeni interijerima za djecu

Zanimalo nas je kakav tip kupaca obično kupuje MaLuBa Rainbows proizvode i u kakvim ih interijerima obično možemo naći. Naravno jasno je da je u ovoj priči riječ o sobama za bebe, kao i o mladim roditeljima, no poželjeli smo doznati funkcioniraju li proizvodi ovog brenda možda i u nekim drugim prostorijama.

– Moji proizvodi većinom krase dječje sobe i veliki udio kupaca čine trudnice ili majke koje žele mojim proizvodima ukrasiti posebni kutak sobice svojih najmlađih. Budući da su proizvodi personalizirani i rađeni isključivo po narudžbi i želji kupaca, oni su ti koji odabiru boje i modele kako bi se iste uklopile u njihov interijer. Osim dječjih soba često izrađujem duge kao ukras za ulazna vrata i dekor za dnevni boravak, objašnjava Marija.

MaLuBa duge / foto: Privatna arhiva

Odakle ljubav prema baby proizvodima jer naime u svijetu interijera ova kategorija kao da je potpuno zapostavljena, pitali smo također Mariju.

– Nakon rođenja drugog djeteta, željela sam napraviti unikatan i poseban detalj za njegovu sobu isključivo svojim rukama. Izradom svoje prve duge rodila se ljubav prema istom, kaže ova kreativna mama.

MaLuBa privjesak / foto: Privatna arhiva

Kako izgleda proces izrade jednog vašeg proizvoda, bilo je naše posljednje pitanje.

– Kako je svaki proizvod unikatan i napravljen posebno po narudžbi, sam proces izrade je malo duži. Prije izrade samog proizvoda, s kupcem se dogovaram oko modela te izbora konopa i boja koje će krasiti proizvod kako bi se mogao uklopiti u određeni interijer. Potom slijedi priprema odabranog konopa i motanje odabranih nijansi boja na konop. Svaki proizvod je ručno šivan što mu daje dodatnu kvalitetu i dugotrajnost. Nakon šivanja slijedi personalizacija po želji kupca te kao završni detalj oznaka našeg brenda, objašnjava Marija.

Copy link
Powered by Social Snap