Pretraga

Samo za one iskusne: Šest ozbiljnijih DIY projekata koje i dalje možete sami realizirati

A- A+

DIY projekti su postali sve češća opcija za rješavanje malih problema i promjena u domu. No, kako vrijeme ide, postajete sve spretniji i sigurniji u to što radite, pa je li sada možda vrijeme za okušati se u nekom malo ozbiljnijem pothvatu? Donosimo nekoliko ideja koje su i dalje izvedive!

diy

Sam svoj majstor | foto: Unsplash

Pandemija koja traje posljednje dvije godine je itekako promijenila način na koji funkcioniramo, i to na svim mogućim razinama. I dok je teško reći da postoje pozitivne strane pandemije, potrebno je gledati na ono dobro što je izašlo iz svega – jedna od tih stvari je upravo i ljubav prema DIY projektima. za vrijeme lockdowna, ako je i bilo potrebe za nekakvim popravcima, niste mogli zvati majstora.

Osim toga, višak slobodnog vremena vas je potaknuo na to da pokušate biti produktivni, pa barem ovako. Na kraju krajeva, postoji li ljepša stvar nego kad vidite nešto što ste svojim rukama uspjeli napraviti? Upravo zato su DIY projekti postali veliki hit. I kako vrijeme ide, postajete sve vješti u izvođenju istih, pa samim time rastu i vaše ambicije. Kako piše Architectural Digest, ovo su neki od malo ozbiljnijih pothvata, koje i dalje možete sami izvesti do kraja.

Postavljanje stropnih greda

Drvene grede mogu u potpunosti promijeniti prostor u kojem se nalazite, bilo da je u pitanju veliki hodnik ili dnevni boravak. Ono što je najbolje jest to što ne morate zvati majstora kako bi vam to napravio. Nećete postavljati prave grede, ali postoje one koje ‘nisu prave’, ali zato izgledaju kao da jesu. Veliki je plus to što su na stropu, pa su dovoljno daleko da ih ne možete pomno proučiti.

Postavljanje samih greda nije toliko teško, koliko je sama priprema. ‘Lažne’ grede su napravljene od pjene, i potrebno ih je točno izrezati prije samog postavljanja. Naravno, najgore što možete napraviti jest pretjerano ih odrezati – od viška glava ne boli. Nakon što to postavite, učvrstite ih sa silikonom i pustite 20-ak minuta da se sve osuši.

Izdvojeni članak

DIY projekt koji će u potpunosti transformirati izgled vašeg doma: Pretvorite sjajne površine u mat

Uređenje predsoblja

Najgora stvar koja se može dogoditi jest da kad vam gosti uđu u dom, odmah nalete na veliki nered – zato je bitno imati dobro uređeno predsoblje stana. Ovo je nešto izazovniji projekt, ali najveći dio svega zapravo ide na planiranje. Morate pomno izmjeriti prostor i odlučiti što i kako napraviti, kako biste mogli zatim posložiti situaciju na najbolji mogući način.

Počnite s oblaganjem postojećih ormara, a zatim nadogradnjom ostatka situacije. Postoji nekoliko opcija kupovine unaprijed pripremljenih ormarića, no ako ste se odlučili slagati nešto svoje, trebat će vam ipak nešto više vremena. Kad krenete s postavljanjem, počnite od dna, prema vrhu – tako ćete uvijek imati solidnu bazu.

Copy link
Powered by Social Snap