Pretraga

Pripremate se na bojanje zidova? Stručnjak nam je otkrio koje tehnike sada svi traže

A- A+

LEON – soboslikarski obrt je obrt za uljepšavanje eksterijera i interijera koji nudi usluge poput izrade fasada, a bave se i dekorativnih tehnikama te postavljanjem tapeta. Iza obrta se krije Alen Šimunović koji nam je otkrio više o svojoj ljubavi prema ovom poslu, ali i trendovima u istom.

Alen Šimunović / foto: Privatna arhiva

Šimunović je još prije otprilike 25 godina krenuo sam raditi s jednim majstorom molerom i s vremenom je zavolio taj posao.

– Nekom uljepšati dom mi je bilo nešto prelijepo, ističe Šimunović te dodaje kako mu je poseban izazov uvijek bio od nečeg ‘lošeg’ napraviti omiljeno mjesto za boravak klijenta.

Isto tako ističe kako imati vlastitu firmu nosi i dobre i loše strane.

– Moraš biti uvijek dostupan i redovito tražiti posao. No, kad se sve zbroji i oduzme dobro je, objašnjava Šimunović.

Projekt obrta Leon / foto: Privatna arhiva

Projekt obrta Leon / foto: Privatna arhiva

Ove dekorativne tehnike sada svi traže

Obrt je pokrenuo sa ženom, a osim što se bave klasičnim bojanjem interijera i eksterijera, rade i dekorativne tehnike proizvođača San Marco, Maxima i Valpaint. Od navedenih proizvođača najbolje idu Maximina Sahara, ali i San Marcove dekorativne tehnike Luxury, Cadoro i Cavenier, dok ni ostale puno ne zaostaju. Stoga ako se pitate kakvim dekorativnim tehnikama i bojama ukrasiti svoje zidove, navedene su trenutačni ‘must have’.

Izdvojeni članak

Mario Veneti – Vaš čovjek ako se upuštate u izradu dekorativnog zida, no to nije jedino čime se bavi

Mikrocement – nezaobilazan trend

Šimunović ističe da im je cilj da na našem području budu prvi u dekoracijama, u što ne sumnjamo. Naime, u obrtu Leon istinski vole posao koji rade, a najveća im je nagrada zadovoljan klijent.

Što se tiče usluga koje idu najbolje, sve u njihovoj ponudi ide jednako dobro, konkretno sve od bojanja i gletanja preko bojanja fasada do dekorativnih tehnika. No, ističu i novost u svojoj ponudi, a to su mikrocement podovi i zidovi.

Projekt obrta Leon / foto: Privatna arhiva

Projekt obrta Leon / foto: Privatna arhiva

Spremni odraditi baš sve što klijent zamisli

Upravo su projekti s dekorativnim tehnikama oni koje najviše pamte jer je svaka posebna, dok svaki zid nakon korištenja dekorativnih tehnika postaje unikat. No, jednako tako ističu da su spremni odraditi baš sve što klijent zamisli, i na zadovoljstvo klijenta i na zadovoljstvo obrta Leon. Štoviše, ne boje se novih tehnika i izazova.

– Uživamo u njima, odnosno izazov su nam nove tehnike kojih ima jako mnogo, ističe Šimunović.

Projekt obrta Leon / foto: Privatna arhiva

Projekt obrta Leon / foto: Privatna arhiva

U posao treba ulagati i trud i resurse

Najdraže tehnike su im upravo one koje rade prvi put jer je takvo što izazov, a Šimunović naglašava i to da i on sam voli napraviti neku svoju dekoraciju. K tome se svaki put trude da svoj posao naprave što bolje. To će reći da u svoj posao ulažu jako puno truda, ali resursa.

– Dosta ulažem u posao jer volim kvalitetan, profesionalan alat poput brusnih mašina, valjaka, kistova i gletera, govori Šimunović.

Projekt obrta Leon / foto: Privatna arhiva

Za kraj nam je otkrio da se manjka posla ne boji.

– Posla zasad ima dosta hvala bogu. Vidjet ćemo kako će biti na jesen i nagodinu. Mislim da će se dosta toga isprofilirati i ostat će raditi samo kvalitetni majstori jer materijal će biti dosta skup pa neće klijenti riskirati s fuš majstorima koji rade na crno, smatra Šimunović.

Copy link
Powered by Social Snap