Pretraga

[VIDEO] Kako brzo i jednostavno sagraditi mali plastenik

A- A+

Ukoliko u svom vrtu želite uzgojiti vlastito povrće, jedna od stvari o kojoj ćete zasigurno razmišljati, gradnja je plastenika, a sve kako bi vaše povrće odoljelo svim vremenskim uvjetima.

Foto: Youtube; screenshot

Plastenik – spas koji će vam omogućiti uzgoj povrća u bilo koje doba godine kao i veću kontrolu od bolesti i štetočina koje vam mogu uništiti sav trud, san je mnogih vrtlara i vrtlarica.

No pri samo ideji o njegovoj gradnji trebate obratiti pažnju na nekoliko stvari. Za početak, vaš plastenik trebao bi biti zaštićen od vjetra i olujnog nevremena koje ga može oštetiti. Isti tako tereni uz riječne tokove nisu poželjni zbog visoke koncentracije vlage. Stoga bi najbolje bilo kada bi ga mogli napraviti na mjestu blizu kojega se nalazi drveće koje bi ga zaklonilo u vrijeme olujnog nevremena, ali isto tako omogućio da do njega dolazi dovoljna količina sunca.

Izdvojeni članak

Predatorica u interijeru: Sve što morate znati ako u dom planirate donijeti biljku mesožderku

Naime, vrlo je važno da je lokacija osunčana kako bi vaši usjevi dobili što više sunčeve energije koja je neophodna za rast i razvoj bilja.

Važno je i da blizu plastenika imate izvor kvalitetne vode koja omogućava uspješnu proizvodnju te da je teren ravan i pristupačan. Kada ste napokon našli savršenu lokaciju, vrijeme je za gradnju plastenika.

Kako ga sagraditi, pogledajte u nastavku.

 

Copy link
Powered by Social Snap