Pretraga

[VIDEO] U samo nekoliko jednostavnih koraka izradite multifunkcionalnu i elegantnu policu

A- A+

Do malih, ali značajnih promjena u dnevnom boravku ne moraju nužno voditi veliki građevinski ili dizajnerski radovi, kao ni velika novčana ulaganja. Maštovitim ‘napravi to sam’ projektima prostoru će se dati sasvim novi izgled, unikatan i jedinstven.

zidna polica

Zidna polica, ilustracija | foto: Lesnina

‘Napravi to sam’ ili ‘sam svoj majstor’ projekti u posljednje vrijeme sve su više popularni pa je na raznim društvenim mrežama moguće pronaći brojne maštovite projekte kako za svaku prostoriju doma, tako i za svaki budžet.

Neovisno o površini prostora skladišnog doma u svakom stambenom prostoru uvijek manjka. Brojne police, ormari i svi ostali skladišni elementi neće uvijek biti dovoljni za odlaganje i korisnih, i dekorativnih predmeta. U manjim prostorima kao jedan od najboljih načina pospremanja stvari poput knjiga, dekoracija, uspomena s putovanja, ali i brojnih biljki, koje postaju sve popularniji način uređenja prostora, nameće se korištenje zidova, odnosno elemenata koje je na njih moguće postaviti.

Upravo zidove kao način kreiranja prostora za odlaganje koristi i jedan od ‘sam svoj majstor’ projekata u kojem s tek nekoliko lako dostupnih predmeta nastaje elegantna polica primjerena za svaku prostoriju doma.

Dekorativna zidna polica

Za projekt izrade dekorativne zidne police potrebni su:

  • dva gimnastička obruča promjera 60 centimetara,
  • lak za raspršivanje (boja prema želji),
  • dvije daske dimenzija 60 x 35 centimetara,
  • dva nosača,
  • aku bušilica,
  • vijci i
  • zaštitna prostirka/folija za pod.

Prije nego li započnete sa svojim ‘sam svoj majstor’ projektom pobrinite se za to da je prostorija u kojoj radite zaštićena. Za to koristite lako dostupne zaštitne folije kojima će te prekriti pod i namještaj koji se mogu oštetiti tijekom radova.

Nakon koraka zaštite vrijeme je za projekt. Na foliju polegnite dva gimnastička obruča te na njih sprejem raspršite odabranu boju, odnosno lak. Pustite da se obojene strane osuše pa postupak ponovite i na drugim.

Odabrane daske prema želji ostavite u neutralnoj boji drva ili premažite mat lakom za drvo na bazi vode, također prema željama i u skladu s odabranom bojom obruča.

Izdvojeni članak

Evo kako u samo nekoliko koraka od obične košare napraviti efektnu zidnu policu

Kada su svi elementi buduće zidne dekorativne police suhi vrijeme je za njihovo spajanje. Za to koristite aku bušilicu i vijke kojima će te obruče povezati s paralelno postavljenim daskama.

Nakon spajanja obruča i daski u zidnu policu vrijeme je za njenu montažu na zid. Ovisno o tipu zida na koji se polica stavlja, betonski ili knauf, odaberite vijke kojima će te nosače učvrstiti za zid, a na njima policu.

I to je to, dekorativna zidna polica spremna je za sve sitnice koje na nju trebaju doći.

Copy link
Powered by Social Snap