Pretraga

Vaginalno naparavanje – stolica domaćeg brenda vraća zaboravljeni trend među ženama

A- A+

Sudeći po broju obrtnika koji izrađuju namještaj i ostale predmete od drveta, ovaj je vječni materijal doživio apsolutni “comeback”, a kada govorimo o povratku drveta i starih praksi u naše moderne živote zgodno je spomenuti brend Yonimoon. Riječ o brendu čija su specijalnost unikatne stolice za vaginalno naparavanje, oslikane tehnikom pirografije te izrađene od punog drveta smreke i zaštićene melemom za drvo.

Goga Poljak / foto: Privatna arhiva

Kako većina nas nije čula za ovaj komad namještaja čija povijest zapravo seže jako daleko, zamolili smo Gogu Poljak, kreatoricu brenda Yonimoon da nas educira. Nažalost mnoge žene i dalje ne znaju za postupak, odnosno ritual u kojem se koriste stolice kakve Yonimoon proizvodi.

Ovo je posebno žalosno jer se isti provodio u svim starim kulturama, na svim kontinentima i to tisućljećima. I kod nas ova se praksa provodila redovno do prije 50 godina, a mnoge žene su ovu praksu koristile tijekom cijelog života, nekad svakodnevno, nekad u posebnim prilikama.

Stoga muškarci, ako vaša djevojka ili žena poželi ovakav komad namještaja kao poklon, uvažite joj tu želju, a vi žene, ne libite se u svoj dom unijeti svoju Yonimoon stolicu. Ipak je lista dobrobiti koje vam vaginalno naparavanje pruža, poduža. Umor, probavna pitanja, glavobolje, PMS, bolne menstruacije, neplodnost i hormonska neravnoteža samo su neka od stanja koja ovaj ritual olakšava.

Yonimoon stolica / foto: Privatna arhiva

Goga nam je detaljno objasnila kako se izrađuje jedna ovakva stolica, gdje ju smjestiti u stanu i još pokoju sitnicu. No, za početak smo ju zamolili da kaže nešto o sebi i svom brendu.

– Moje ime je Goga Poljak. Već godinama sam na putu biljaka i učenja od istih. S partnerom imam biljnu ljekarnu Witch House putem koje mudrost biljaka i prirode rado dijelimo i s drugima. Noseći se kroz život s različitim ženskim tegobama, prije nekolicinu godina, susrela sam se s drevnom ženskom praksom vaginalnog naparavanja (yoni steaming) koja mi je neizmjerno pomogla s mojim stanjima te sam osjetila da tu istu praksu želim podijeliti i učiniti dostupnom i drugim ženama. Yonimoon stolice nastale su u suradnji i sinergiji s jednim divnim muškim bićem i prijateljem, priča nam Goga.

Prijatelj je slobodni umjetnik koji izrađuje predmete od prirodnih materijala. Inspiraciju pronalazi u živom svijetu oko sebe i svjestan svoje uloge u ekosustavu pažljivo odabire materijale, najčešće reciklirane. Kroz meditaciju i vizije, kanalizira kreativnu energiju i vođen time svojim rukama stvara razne ukrasne i uporabne predmete, te šamanske alate. U svoje rukotvorine ulaže dobre namjere i molitve s ciljem da budu korištene u istinsku svrhu za koju su i stvorene.

Skupni Yonimoon / foto: Privatna arhiva

Kako točno izgleda proces korištenja jednog vašeg proizvoda i gdje je isti najbolje smjestiti u stanu, pitali smo osnivačicu brenda Yonimoon.

– Yonimoon stolica koristi se za vaginalno naparavanje tako da posudu s biljnom mješavinom prelijemo vrelom vodom i stavimo na policu ispod stolice te sjednemo 10 – 20 minuta. Vaginalno naparavanje je drevni ženski ritual i praksa prilikom koje vaginu izlažemo biljnim parama. Tople pare relaksiraju i otvaraju tkiva zdjelice te istovremeno integriraju medicinu odabranih biljaka u maternicu. Dobrobiti naparavanja su nepregledne, ističe Goga.

Yonimoon stolica / foto: Privatna arhiva

Što se tiče pozicije stolice u domu, Goga nam kaže da svaka žena bira svoj najdraži kutak u domu i tamo stavlja svoju stolicu.

– Nalaze se u raznim prostorijama, od spavaćih soba preko kupaona pa sve do dnevnih soba. Vrlo su lijepe i zanimljive te mjesto na koje se stave odiše nježnošću, ljepotom i divnom ženskom energijom, objašnjava naša sugovornica.

Yonimoon stolica / foto: Privatna arhiva

Kako izgleda proces izrade jednog vašeg proizvoda, pitali smo Gogu.

– Svaka Yonimoon stolica je unikatna. Izrađena od punog drveta smreke (Picea abies) iz porodice borovki. Ova zimzelena ljepotica otporna je na ekstremne vremenske prilike. Simbol je besmrtnosti duše i jedna od rijetkih biljaka koje nastavljaju davati dok se većina vegetacije povlači u podzemlje. Ponekad, ako smo inspirirani, za Yonimoon stolice koristimo i neko drugo drvo, primjerice drvo divlje trešnje. Stolice su unikatno oslikane tehnikom pirografije te su zaštićene i impregnirane melemom za drvo od lanenog ulja, pčelinjeg voska i esencijalnog ulja anisa, kombinacija koja je njegujuća za drvo i potpuno sigurna za ljude. Iako je melem namijenjen zaštiti drva, duhovna vibracija njegovih komponenti dati će podršku u tretmanu liječenja i njege, priča Goga.

Izdvojeni članak

Whisper of Nature – brend koji će transformirati vaš pogled na uređenje doma: Otkrivaju nam tajne koje malo tko zna

Kakve su reakcije na vaše proizvode, također nas je zanimalo.

– Yonimoon stolice dobile su ogroman interes, podršku i pohvale. Žene su oduševljene što mogu nabaviti svoju stolicu u Hrvatskoj. Sviđa im se što je svaka unikatna i izrađena s pažnjom, ljubavi i dobrom namjerom.

Kakav tip kupaca obično kupuje vaše proizvode i u kakvim ih domovima možemo naći, bilo je naše posljednje pitanje.

– Najčešće stolice udomljuju žene, no nađe se sve više i više poneki muškarac, muž ili partner koji uzima stolicu kao poklon svojoj ženi, otkriva naša sugovornica.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap