Pretraga

Whisper of Nature – brend koji će transformirati vaš pogled na uređenje doma: Otkrivaju nam tajne koje malo tko zna

A- A+

Svi će se složiti s tim da su velika količina dnevnog svjetla, udoban, praktičan i lijep namještaj, koja biljčica i kakva slika na zidu, glavni preduvjeti ugodnog životnog prostora. No, kako svjedočimo velikom povratku suživota s prirodom sve više ljudi svoje domove želi ukrasiti i detaljima poput svijeća i kristala, tim više što takvi detalji nisu tek puki ukras, već i sredstvo čišćenja prostora od ‘loše’ energije. Upravo zato nam je za oko zapeo brend Whisper of Nature.

Osnivačice brenda Whisper of Nature/ foto: Privatna arhiva

Djevojke koje se kriju iza ovog brenda detaljno će vam objasniti kako iza ovih tvrdnji postoji cijela filozofija te da se njihov rad ne bazira na pukom new age trendu. Dapače, kada pogledamo u povijest, slobodno možemo reći da ne postoji narod koji svoje domove nije ukrašavao predmetima koji su imali i estetsku i protektivnu svrhu. Uostalom, postoji li osoba koja ne uživa u ugodnom ambijentu koji stvaraju mirisni štapići, koju plamen svijeće ne umiruje i koja ne uživa u blagodatima soli za kupanje?

Whisper of Nature je handmade brand iz Hrvatske koji spaja ljepotu i namjeru, a iza njega stojimo nas dvije – Hana Dervović i Sita Skert, jogine i poduzetnice koje spaja ljubav prema prirodi, jogi, lijepim stvarima i kreativnom izražavanju. Od samog početka naša misao vodilja je stvarati tako da svaki proizvod bude prožet snagom prirode, živom energijom i pozitivnim utjecajem na tijelo, um i duh, započinju naše sugovornice.

Djevojke su kreirale četiri linije proizvoda koji privlače pozitivnu energiju u život, oplemenjuju životni prostor i vraćaju nas u sadašnji trenutak, a to su: nakit s kristalima i rudrakšom koji potiče i privlači pozitivne kvalitete (unutarnju snagu, ljubav, samopouzdanje, mir, kreativnost…), tamjan i čunjići koji će svojim mirisom stvoriti savršenu atmosferu, soli za kupanje koje opuštaju na svim nivoima i energiziraju te svijeće raznih boja i dizajna koje će ukrasiti i oživjeti prostor te naglasiti dizajn interijera.

– Svojim proizvodima želimo inspirirati da živite svjesno i sa strašću, da uživate u svakom trenutku te da budete svjesni svoje vrijednosti i moći. Često je dovoljna sitnica da nas ohrabri, umiri, podsjeti na ono što je važno… i ako su to naše „sitnice“ učinile za vas, mi smo sretne do neba, dodaju Hana i Sita.

Svijeća brenda Whisper of Nature / foto: Privatna arhiva

Mirisni čunjić brenda Whisper of Nature / foto: Privatna arhiva

GoodVibesHome paketima brenda Whisper of Nature nemoguće je odoljeti!

Na pitanje na koje su proizvode posebno ponosne, djevojke bez razmišljanja odgovaraju kako su na sve proizvode podjednako ponosne i kako im je jako teško izdvojiti neki.

– Možda bismo izdvojile prirodne mirise – naše čunjiće i tamjan te GoodVibesHome pakete. Prirodne mirise je danas teško naći, da su baš u potpunosti prirodni i dobre kvalitete, a GoodVibesHome paketi su jako praktičan i zgodan kit pomoću kojeg možete energetski pročistiti i uljepšati prostor te također sebe energizirati i otpustiti napetost na kraju dana ili kad se vratite s posla…Kreirale smo pakete za 4 različite namjere – Relax, Purify, Obilje i Ljubav. Svaki GoodVibes Home paket sadrži miris (čunjiće ili tamjan), sol za kupanje, kristal, afirmacijsku karticu i dvije dušice u boji – u skladu s namjerom paketa, objašnjavaju ove stručnjakinje za čiste i mirisne prostore.

GoodVibesHome paket brenda Whisper of Nature / foto: Privatna arhiva

Tamjan brenda Whisper of Nature / foto: Privatna arhiva

Jeste li čuli za čišćenje prostora po elementima?

Pretraživajući njihov Instagram profil naišli smo na objavu vezanu za čišćenje prostora po elementima. Kako nas je ista zaintrigirala, zamolili smo Hanu i Situ da nam detaljnije objasne o čemu se radi i kako ovaj tip čišćenja prostora funkcionira.

– Od davnina postoji vjerovanje da je sve što postoji izgrađeno od 5 elemenata (vatra, voda, zrak, zemlja i eter). Svaki element ima svoje kvalitete, dobre i loše strane. Elementi su prisutni u svemu, živom i neživom, u različitim omjerima i teže međusobnoj ravnoteži i skladu. Čišćenje prostora je izuzetno bitno jer njime uklanjamo ustajalu, negativnu energiju i unosimo novu, svježu i pozitivnu. Upravo nam svaki element nosi neki svoj način čišćenja, a na nama je da odaberemo ono što nam u tom trenutku najviše odgovara. Možete i kombinirati, nekad raditi jedno, nekad drugo, nekad više toga…Sve ovisi o vašem raspoloženju, što preferirate i naposljetku što imate pri ruci, objašnjavaju djevojke.

Svijeće brenda Whisper of Nature / foto: Privatna arhiva

ČIŠĆENJE ELEMENTOM VATRE uključuje čišćenje dimom i plamen svijeće. Čišćenje dimom ili smudging na engleskom je sve popularnije, a vjeruje se da dim na sebe veže negativnu energiju i odnosi je iz prostora. Plamen svijeće stvara pozitivno energetsko zračenje i posebnu atmosferu koja se ne može mjeriti sa svjetlom iz žarulje, upravo zbog energetskog učinka.

ČIŠĆENJE ELEMENTOM VODE uključuje fizičko čišćenje – pranje te prskanje vodom po prostoru i osobama. Kod pranja je uvijek dobro koristiti ekološka sredstva za čišćenje koja nisu štetna za zdravlje jer nimalo nam ne koristi čist prostor prepun toksičnih isparavanja. Voda koja se koristi za prskanje se može prvo blagosloviti ili posvetiti, no najvažnija je namjera s kojom radimo čišćenje – ako čvrsto vjerujemo da se prostor pročišćava, tako će i biti.

ČIŠĆENJE ELEMENTOM ZRAKA je provjetravanje. Jednostavno otvorite sve prozore (može i vrata) te pustite svježi zrak da uđe i ispuni cijeli prostor.

Mirisni čunjići brenda Whisper of Nature / foto: Privatna arhiva

ČIŠĆENJE ELEMENTOM ZEMLJE uključuje mirise – eterična ulja, čunjiće i štapiće… Miris u trenutku može promijeniti atmosferu u prostoru, ukloniti neugodne mirise (od kuhanja i slično), probuditi osjećaj sreće i opuštenosti ili pak potaknuti koncentraciju, ovisno o kojem mirisu ili kombinaciji mirisa se radi. Mirisi doista pružaju bezbroj mogućnosti, a samo kombiniranje je jako kreativno i zabavno.

ČIŠĆENJE ELEMENTOM ETERA/AKAŠE uključuje zvuk i energiju, dva izuzetno moćna načina koji također trenutno podižu vibraciju prostora kao i osoba koje se u njemu nalaze.

Pod ‘čišćenje zvukom i vibracijama’ misli se na sljedeće: mantre, zvona, zvučna zdjela, pljeskanje, gong…dok se pod ‘čišćenje energijom i namjerom’ misli na reiki i slične metode.

Soli za kupanje brenda Whisper of Nature / foto: Privatna arhiva

Bez ovog priručnika koji slijedi ne pomišljajte na uređenje doma!

Svijeće, kristali, mirisni štapići i soli za kupanje, postali su must have detalji doma svake žene pa i muškarca koji drže do sebe i svog životnog prostora. Stoga smo naše sugovornice upitali imaju li neke savjete na ovu temu. Konkretno, zanimalo nas je kakve svijeće odabrati za koju prostoriju, kakav tip kristala je najbolji za koju namjenu i gdje ih uopće postaviti u stanu, kakve mirisne štapiće odabrati, kakvu sol za kupanje i slično.

– Od svijeća bismo naglasile da je najvažnije da su prirodne, da ne sadrže umjetne mirise i parfeme, već da su s prirodnim i čistim eteričnim uljima te s pamučnim fitiljom. Pri odabiru kristala obratite pažnju na njihovu boju jer svaka boja ima određenu energiju i djelovanje. Isti princip možete primijeniti pri odabiru boja svijeća. Kad birate mirise, obratite pažnju na njihovu namjeru i učinak te ga prilagodite prostoriji kojoj je namijenjen, objašnjavaju Hana i Sita.

Za spavaću sobu bi bile umirujuće boje poput pastelne plave i ljubičaste. Dobrodošli su relaksirajući mirisi poput lavande, kamilice itd. Od kristala su odlični ametist i rozenkvarc. Za romantične trenutke koristite crvene svijeće i mirise poput ylang-ylanga.

– Za dnevni boravak su prikladne boje za skladne odnose – zelena, roza i slično. Od mirisa su odlični mirisi kao naša Dolce vita s narančom i cimetom, pogotovo u ovo vrijeme blagdana i blagdanskih druženja jer stvaraju ugodnu i opuštajuću atmosferu, potiču radost i podižu energiju. Kako tu najviše provodimo vremena s ljudima, dobro je nakon druženja koristiti mirise koji će energetski pročistiti i ukloniti miris cigareta, poput Orlove snage. Od kristala su jako dobri gorski kristal, rozenkvarc, zeleni aventurin i slično, dodaju naše sugovornice.

Sveto trojstvo među kristalima čine gorski kristal, ametist i rozenkvarc. Kada su zajedno, stvaraju jednu posebnu vibraciju koja daje zaštitu, pozitivno ozračje te skladne lijepe odnose.

Kristali / foto: Privatna arhiva

Za kuhinju su dobre življe boje svijeća i kristala, poput žute, narančaste i crvene. Kristali poput narančastog aventurina će potaknuti dobro raspoloženje, kreativnost i pripremanje kulinarskih remek djela.

– Za radnu sobu su dobre boje za mental kao što je plava. Tu je uvijek dobro staviti kristale koji nam daju mentalnu bistrinu i oštrinu, bolju koncentraciju, kreativnost, koji štite od zračenja elektroničkih uređaja te privlače bogatstvo. Za to su najbolji crni turmalin i crni opsidijan koji su odlični i protiv zračenja, a citrin je odličan kamen za privlačenje obilja i stvaralaštvo. Za kreativnost i inspiraciju je ametist. Od mirisa je odličan ružmarin te citrusi koji daju svježinu, no tu se najbolje vodite za vlastitim ukusom i birajte mirise uz koje vam je ugodno raditi, ističu Hana i Sita.

U kupaonici je odlično uz kupku zapaliti neko eterično ulje ili prirodan miris, zavisno od onoga što želimo. Ako želimo pročišćavajuću kupku, onda je odlična kombinacija pelina, kadulje, ružmarina i borovice. Ako se hoćemo opustiti, tu su kamilica i lavanda. Ako se želimo napuniti energijom, onda su prikladni cimet, naranča, mandarina i slično.

– U hodnik je korisno staviti neki kristal koji će nam štititi dom. Može se objesiti iznad ulaznih vrata ili staviti na ormarić za cipele. To može biti opsidijan ili crni turmalin, neki malo snažniji kamen za zaštitu. Ako vam nešto nedostaje u domu, na primjer ako nedostaje sklada ili nečeg drugog, mogu se ti kristali staviti u hodnik ili u prostoriju gdje obitelj najviše boravi, savjetuju ove stručnjakinje.

Izdvojeni članak

Odlazite iz grada u prirodu? Earth Wind Desire će za vas pronaći nekretninu, renovirati ju i urediti interijer

Vaš će dom biti oaza mira kada primijenite ove savjete!

Kako općenito urediti svoj dom da se u njemu osjećamo ugodno, sretno, mirno i zaštićeno, bilo je naše posljednje pitanje.

– Da bi prostor bio ugodan, naša oaza, važno ga je održavati na fizičkoj i energetskoj razini. Lijepa i ugodna energija se treba održavati, baš kao što nije dovoljno samo jednom pospremiti i počistiti, ističu Hana i Sita.

Također je važno da budemo svjesni da sve što radimo stvara određenu energiju, vibraciju u prostoru. To se odnosi na svaku našu aktivnost, riječ, misao i emociju – od grubljih očitijih nivoa pa do onih suptilnih koji su nevidljive oku, ali ipak ostavljaju trag i itekako ih osjetimo.

– Možda ste primijetili kako se na nekim mjestima bez određenog razloga osjećate smireno i ugodno, a na drugima vam je nelagodno i želite što prije „pobjeći“. Upravo je stvar u energiji koja je prisutna i izgrađena na tom mjestu, ističu kreatorice brenda Whisper of Nature.

Proizvodi brenda Whisper of Nature / foto: Privatna arhiva

Kad se radi o našem domu, mi smo ti koji možemo utjecati na to kakva je energija, koga puštamo u naš prostor, što ćemo u njemu raditi… i tako svjesno stvarati svoju oazu pozitivne energije u kojoj uživamo boraviti.

– Kad uređujete prostor, uvijek uvodite stvari i elemente, pogotovo boje, koje vas vesele, koje su vam bliske i koje volite gledati. Birajte ono što vam daje osjećaj opuštenosti i sigurnosti, sreće itd. Nikako ne pratite modni trend ako vam se ne sviđa. Na primjer, sad je moderna sivo – žuta kombinacija; ako su to boje koje vam nikako ne odgovaraju, onda to neće pozitivno djelovati na vašu psihu, nećete se osjećati ugodno, kao doma, savjetuju naše sugovornice.

Tamjan brenda Whisper of Nature / foto: Privatna arhiva

U dom je uvijek dobro unijeti i živa bića. Ako već nemate kućnog ljubimca, uredite ga biljkama koje unose osjećaj prirode s kojom smo jako povezani. One apsorbiraju štetne tvari iz zraka i okoline te negativnu energiju, tako da nas štite i pomažu nam.

– Neka vam prostor uvijek bude čist. Također je bitno da nije prenatrpan sa stvarima kako bi energije mogla neometano teći. Dobro je imati odvojen radni prostor od spavaće sobe jer su to dvije skroz različite energije koje nije dobro miješati. Na vama bitna mjesta obratite posebnu pozornost. Ako ne živite sami i imate tu mogućnost, kreirate kutak za sebe, bilo da je to prostor za jogu, meditaciju, fitness, čitanje ili slično, neko svoje mjesto gdje se uvijek osjećate dobro, svoji…, zaključuju naše simpatične sugovornice.

 

 

 

Copy link
Powered by Social Snap