Pretraga

Otvoreno zaprimanje zahtjeva za organiziranu obnovu nekonstrukcijskih elemenata

A- A+

Na stranicama Fonda za obnovu objavljen je Javni poziv i obrazac za iskaz interesa za provedbu organizirane obnove nekonstrukcijskih elemenata zgrada na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije.

dimnjak | izvor: Unsplash

Prema izmjenama i dopunama Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom Fond za obnovu biti će ovlašten kao tijelo odgovorno za pripremu, organizaciju i provedbu popravaka nekonstrukcijskih elemenata na zgradama. Objavljeni poziv za obnovu nekonstrukcijskih elemenata odnosi se na Grad Zagreb i Krapinsko-zagorsku županiju koji spadaju u nadležnost Fonda, a prijaviti se mogu suvlasnici višestambenih zgrada i stambeno-poslovnih zgrada putem upravitelja i predstavnika te vlasnici poslovnih zgrada i obiteljskih kuća na spomenutom području za objekte koji su u preliminarnom pregledu označeni kao U1 (uporabljivo bez ograničenja) ili U2 (uporabljivo s preporukom).

Prema kategorizaciji Fonda u obnovu nekonstrukcijskih elemenata spadaju –  popravak ili uklanjanje i ponovnu izvedbu oštećenih dimnjaka, krovnih vijenaca i parapeta, balkonskih ogradnih zidova, kao i zabatnih zidova na tavanu ili u potkrovlju. Uključuje i popravak krovišta, zamjenu dijelova pokrova, popravak ili zamjenu dijelova krovne limarije i krovnih prodora, popravak krovne izolacije, te popravak dizala i stubišta.

Izdvojeni članak

Prijave za natječaj za energetsku obnovu kuća ipak kreću 7. prosinca: Budžet povećan za 90 milijuna kuna

Javni poziv otvoren je do 07. studenog 2021., a digitalnom obrascu iskaza interesa možete pristupiti putem poveznice ili ispunjeni obrazac možete predati osobno u Informativnom centru “Obnova”, Ulica kneza Mislava 2 u Zagrebu i na adresama jedinica lokalne samouprave koje su navedene u tekstu Javnog poziva.

Copy link
Powered by Social Snap