Pretraga

Novi sustav vodovoda i odvodnje gradi se u Podstrani, vrijednost radova 11,7 milijuna eura

A- A+

U Podstrani je otvoreno gradilište za izgradnju vodno-komunalne infrastrukture vrijedne oko 11,7 milijuna eura. Dok se u sklopu aglomeracije Split-Solin na području Splitsko-dalmatinske županije trenutno izvode radovi ukupne vrijednosti u iznosu od 613 milijuna eura.

Podstrana

Podstrana | foto: TZ Podstrana

Iz Splitsko-dalmatinske županije izvještavaju kako projekt obuhvaća šest kilometara nove kanalizacijske i vodoopskrbne mreže, kao i kabelske kanalizacije. Također, izgradit će se i prateći objekti – 5 vodosprema te crpne stanice vodoopskrbe i odvodnje. Posebno je važan za stanovnike Gornje Podstrane koji će konačno dobiti novi sustav vodoopskrbe i fekalne odvodnje na koji se dugo čeka.

Kako je istaknuto prilikom otvorenja gradilišta riječ je o zahtjevnom projektu za koji će trebati puno strpljenja lokalne zajednice. No, i od presudne važnosti jer je s radovima koji su upravo započeli u Podstrani konačno cijela Splitsko-dalmatinska županija obuhvaćena vodno-komunalnom infrastrukturom.

– Šest aglomeracija se trenutno radi na našem području i svaki pedalj je obuhvaćen tim radovima. Ovdje, na balkonu grada Splita, očekujemo zahtjevne radove pa će trebati puno strpljenja dok se radovi budu izvodili., rekao je župan Blaženko Boban.

Izdvojeni članak

VIDEO: Rušenje starog hotela Marjan u završnoj fazi, u novi ponos Splita ulaže se preko 100 milijuna eura

Direktor Vodovoda i kanalizacije Split Tomislav Šuta najavio je kako će se po završetku projekta osigurati pravo na priključenje na pitku vodu te na kanalizaciju. Istaknuto je i kako riječ o jednom od najvećih projekata koji će se kroz iduće dvije godine realizirati u općini Podstrana koji će stanovnicima osigurati uvjete za normalnu infrastrukturu.

Zamjenik ravnatelja Hrvatskih voda Valentin Dujmović istaknuo je kako je vodno-komunalna infrastrukture važan preduvjet za razvoj svake sredine, te da se u Splitsko-dalmatinskoj županiji trenutno gradi se infrastruktura vrijedna 613 milijuna eura.

Pregled radova aglomeraciju u Hrvatskoj pogledajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap