Pretraga

Trumpov zet objavio vizualizacije projekta na kontroverznoj lokaciji u Beogradu

A- A+

Bivši američki predsjednik Donald Trump u godinama prije svog mandata imao je u planu gradnju na zapadnom Balkanu. Na kraju, na lokacijama koje je razmatrao ništa se nije pokrenulo, no u ožujku ove godine počelo se pisati kako tvrtka Affinity Partners njegovog zeta Jareda Kushnera ima velike planove za iste lokacije. Riječ je o tri nekretninska ulaganja. Jedno u Beogradu očito je prvo na listi prioriteta jer se Kushner u svojoj najnovijoj Instagram objavi pohvalio vizualizacijama. Sliku je popratio kontroverznim opisom mega-projekta koje će se graditi na mjestu nekadašnjeg središta JNA.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jared Kushner (@jaredckushner)

Američka investicijska tvrtka Affinity Partners Trumpovog zeta Jareda Kushnera u ožujku je otvorila nova ulaganja na zapadnom Balkanu. U pitanju su lokacije u Beogradu i Albaniji, gdje je još prije početka predsjedničkog mandata u 2016. trebao graditi Trump. No, projekt godinama kasnije ipak preuzima Kushner, a na svom Instagram profilu objavio je i izgled mega luksuznih zgrada koje bi trebale promijeniti vizuru Beograda.

Izdvojeni članak

‘Upotrijebit ćemo sve ovlasti’: Britanski državni tajnik želi zabraniti gradnju ‘ružnih’ zgrada

Tvrtka Trumpovog zeta u ožujku je, kako smo pisali, sudjelovala u raspravama o trima nekretninskim ulaganjima na zapadnom Balkanu. Od tri lokacije, dvije se nalaze u Albaniji, a jedna u glavnom gradu Srbije. Za projekt u Beogradu, govorilo se o potpisivanju ugovora o 99-godišnjem zakupu sa srpskom Vladom u svrhu gradnje luksuznog hotela i stambenog objekta s ukupno 1.500 stanova. Specifično je što je u pitanju prostor nekadašnjeg glavnog stožera Jugoslavenske narodne armije, a Kushner je na svom Instagramu objavio i vizualizacije, uz koje stoji prilično kontroverzan opis.

– Ovaj projekt unaprijedit će Beograd na putu grada ka blistavoj budućnosti, a istovremeno će slaviti njegovu prošlost, memorijalom bombardiranja grada 1999., ali i muzejom kojim će se odati počast povijesti koja stoji iza nove gradnje. Potencijal ljudi, financijska stabilnost i kvaliteta života u ovom gradu čine ga nevjerojatno uzbudljivom destinacijom. Živeli!, napisao je Kushner u svojoj najnovijoj objavi.

Prošle godine u Beogradu je otvoren novi željeznički kolodvor, a kako izgleda pogledajte u videu ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap