Pretraga

Kultno ljetno kino na moru ide u rekonstrukciju, poznati projektanti pred kojima je nesvakidašnji zadatak

A- A+

Završena je javna nabava za projektno-tehničku dokumentaciju rekonstrukcije Ljetnog kina Bačvice. Posao je dobila zajednica ponuditelja, tvrtke Prostorne taktike i NFO. Kino će proširiti kapacitet, te osuvremeniti djelatnost, a poradit će se i na uređenju okoliša. Armiranobetonska konstrukcija projekcijskog zida bit će sanirana, a pozicija gledališta ostati ista.

Ljetno kino Bačvice

Ljetno kino Bačvice | foto: Roko Uvodić

Odbirom projektanta konačno se s mrtve točke pomaknula najavljena rekonstrukcija Ljetnog kina Bačvice u Splitu. Površina na koju se odnosi izrada projektno-tehničke dokumentacije iznosi 7.014 kvadrata, a sama površina Ljetnog kina 5.783 kvadrata. Prostor Kina u cijelosti se nalazi unutar granica zone A Kulturno – povijesne cjeline priobalnog pojasa gradskog predjela Bačvice, upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske – Listu zaštićenih kulturnih dobara.

Izdvojeni članak

Donosimo detalje obnove Poljuda, radovi idu u dvije faze, očekuje se izvođač radova

Napominje se kako dokumentacija mora biti izrađena u skladu s horizontalnim načelom ‘ne nanosi bitnu štetu’, a promatrano u kontekstu buduće potencijalne realizacije projekta u okviru poštivanja klimatskih i okolišnih standarda i prioriteta Europske unije. Konačni cilj projekta je dovršen, funkcionalan i učinkovit prostor Ljetnog kina Bačvice, prilagođen suvremenim standardima kino-prikazivačke djelatnosti.

Ljetno kino Bačvice

Ljetno kino Bačvice | foto: Roko Uvodić

Sezonski, ljetno kino bačvice, po obnovi trebalo bi imati minimalno 80 dana rada, te kad se uzmu u obzir prosječne vremenske prilike na lokaciji, približno 15 večernjih termina za ostala događanja koja su komplementarna s osnovnom namjenom (koncert, kazalište, druge manifestacije). Redovni kapacitet kina trenutno iznosi 300 stolica, a rekonstrukcijom bi se trebalo omogućiti povećanje kapaciteta za posebne događaje za do 600 osoba.

Split dobiva i novi polivalentan trg, doznajte ovdje sve o projektu.

Copy link
Powered by Social Snap