Pretraga

Otvorena velebna zgrada najmodernijeg tehnološkog parka u Hrvatskoj

A- A+

Split je otvorio vrata najvećeg i najmodernijeg tehnološkog parka u Hrvatskoj koji se proteže na čak 17,5 četvornih metara bivše vojarne. Riječ je o investiciji od gotovo 22 milijuna eura koja je uvelike realizirana europskim sredstvima. Radove je izveo Strabag, uz stručni nadzor tvrtke Trames. Tehnološki park Split prostire se na površini od 17,5 kvadrata, a ima sve što je potrebno za poslovanje mikro, malih i srednjih poduzetnika.

Tehnološki park Split

Tehnološki park Split | foto: Grad Split

Otvoren je Tehnološki park Split, zgrada čija je izgradnja trajala tri godine, a u koju je uloženo gotovo 22 milijuna eura. Na površini od 17,5 tisuća kvadrata sada se tu nalaze uredski prostori za mikro, male i srednje poduzetnike, inkubacijski uredi za poduzetnike početnike, coworking zona, konferencijski centar s četiri dvorane, sale za sastanke, Smart City i 3D laboratorij. Kao i prostori za prateće sadržaje poput restorana, dva caffe bara, fitness centra, trgovine i dječjeg vrtića.

Izdvojeni članak

Splitski mega projekt: Nova prometna petlja na istoku koja će koštati milijune i promijeniti sve

O kompleksnosti projekta govori i njegova financijska težina. Naime, gradnja je financirana kroz dva projekta, Izgradnja i opremanje centralnog objekta Tehnološkog parka Split – Dračevac i Razvoj zone Dračevac – Tehnološki park Split – Dračevac. Ukupna vrijednost projekta iznosi 21.866.655 eura, od čega je 13.945.747 eura sufinancirano bespovratnim sredstvima Europske unije. Radove na rekonstrukciji nekadašnje vojarne sv. Križ u impozantni objekt izvela je tvrtka Strabag, uz stručni nadzor tvrtke Trames.

Tehnološki park Split

Tehnološki park Split | foto: Grad Split

Centar budućnosti

– Danas otvaramo vrata našeg najvećeg i najmodernijeg tehnološkog parka, središta modernih tehnologija, kreativnosti i poslovnih ideja. Ovo mjesto nije samo zgrada, već mjesto budućnosti gdje se ideje pretvaraju u stvarnost, stvarajući nova radna mjesta i prilike za sve naše sugrađane. Ovaj dan predstavlja veliki korak naprijed za Split i cijelu Hrvatsku. Pokazujemo svijetu da smo moderan, suvremen grad i zemlja koja ima ideje, ljude i kapacitete za ostvarivanje velikih projekata, poručio je prilikom otvorenja gradonačelnik, Ivica Puljak zahvalivši svima koji su od početka uključeni u ovaj kompleksan i jedan od najvažnijih projekta Grada Splita.

Na otvorenju je bio i predsjednik Vlade, Andrej Plenković koji je podsjetio na preduvjet za njegovu realizaciju – Odluku Vlade o donaciji vrijednog prostora bivše vojarne sv. Križ, donesenoj na sjednici Vlade održanoj 2018. godine u Splitu.

– Ovaj centar je svojevrsna prekretnica – game changer za Split u pogledu mogućnosti za industriju koja se bavi visokim tehnologijama, a koja će omogućiti mladim, pametnim i kreativnim ljudima da iskoriste ovaj prostor za kreiranje kompanija, plasiranje ideja i privlačenje ulagača. Ovaj ogroman kapacitet šansa je za Split da se, uz sveučilišno, kulturno, turističko, prometno i sportsko, profilira i u tehnološko središte, naglasio je premijer Plenković.

Tehnološki park Split

Tehnološki park Split | foto: Grad Split

Dani otvorenih vrata

Razvojna agencija Split – RaST, kao upravitelj Tehnološkog parka Split, organizira Dane otvorenih vrata za poduzetnike koji žele postati korisnici novootvorenog inovacijskog huba. Tijekom Dana otvorenih vrata, od 24. srpnja do 23. kolovoza, zainteresirani poduzetnici mogu se bolje upoznati s mogućnostima i sadržajima u sklopu parka.

Prijave su otvorene i dostupne su ovdje. U sekciji ‘postani stanar’ objavljena je i dokumentacija koja pojašnjava uvjete prijave poduzetnika za korištenje usluga TPS-a, a u svrhu što bolje i pravovremene pripreme za prijavu na javne pozive koji će biti aktivni od 19. kolovoza. Radi se o ukupno tri javna poziva/natječaja, i to: za poduzetnike početnike do 5 godina starosti, za mikro, male i srednje poduzetnike te za dugotrajni zakup prostora sadržaja komercijalnog tipa.

Pogledajte ovdje kako se gradio Tehnološki prak Split.

Copy link
Powered by Social Snap