Pretraga

Pogledajte kako napreduju radovi na izgradnji centralne zgrade Tehnološkog parka Split

A- A+

Napreduju radovi na izgradnji centralne zgrade Tehnološkog parka Split – u tijeku je prva faza radova koje izvodi tvrtka Strabag d.o.o.. Izgradnja ove zgrade vrijedi više od 16,5 milijuna eura.

Zgrada budućeg Tehnološkog parka Split 4

Zgrada budućeg Tehnološkog parka Split | foto: Grad Split

Na mjestu bivše vojarne Dračevac izvode se radovi rekonstrukcije i dogradnje centralne zgrade budućeg Tehnološkog parka Split. U tijeku je izvođenje radova po dilatacijama-zemljanih radova, armirano-betonskih radova i instalaterskih radova te projektiranje izvedbenog projekta.

Do kraja siječnja izvedeni su određeni radovi na izolacijama, radovi elektroinstalacija kao i instalacija za gašenje požara. Izvedeni su i radovi na instalacijama ventilacija, grijanja i hlađenja te vodoopskrbe i odvodnje.

Kumulativna vrijednost svih radova izvedenih do kraja siječnja 2023. iznosi 3.187.153,03 eura bez PDV-a, a rok završetka objekta je predviđen za prosinac ove godine. Radove uklanjanja postojećeg objekta kao i radove izgradnje centralne zgrade Tehnološkog parka izvodi tvrtka Strabag d.o.o., a vrijednost izgradnje ove zgrade iznosi 16.523.743,35 eura.

Izdvojeni članak

Darovano zemljište postaje dom Tehnološkog parka koji će zapošljavati 7000 radnika

Projekt izgradnje traje do prosinca 2023.

Projekti ‘Izgradnja i opremanje centralnog objekta Tehnološkog parka Split–Dračevac’ i ‘Razvoj zone Dračevac-Tehnološki park Split–Dračevac’ financiraju se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt izgradnje i opremanja ovog centralnog objekta traje od prosinaca 2020./siječnja 2021. do prosinca 2023., a nositelj je Grad Split.

Ukupna vrijednost ovih projekata iznosi 21.866.655,47 eura, od čega bespovratna sredstva EU iznose 13.945.747,52 eura. U nastavku možete pogledati fotogaleriju gradilišta prije započetih radova rušenja dijela bivše vojarne Dračevac i trenutno stanje radova.

 

Prostori za poduzeća u visokotehnološkom sektoru

Inače, u sklopu novog tehnološkog parka planira se izgradnja poslovnih sadržaja. Tako će se izgraditi uredi, radne i proizvodne hale, laboratorijski i istraživački centri, javni sadržaji, komercijalni, administrativni, upravni i drugi sadržaji.

Sada je u tijeku prva faza radova. Druga faza će se bazirati na izgradnji i opremanju centralnog objekta Tehnološkog parka Split. Po završetku izgradnje, Tehnološki park će nuditi korisnicima opremljene prostorne kapacitete i popratne sadržaje poput prostorija za sastanke i konferencijske dvorane.

Nudit će i mogućnost konzumacije multimedijalnih sadržaja i sličnih oblika dijeljenja znanja koji su važni za razvoj poduzeća u visokotehnološkom sektoru. Više o tome što će sve sadržavati objekt Tehnološkog parka Split pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap