Pretraga

Zagreb će do kraja godine imati novu tržnicu, velika transformacija kvarta za 2,3 milijuna eura

A- A+

Do kraja godine, na mjestu stare tržnice u Vrapču niknut će nova, suvremena tržnica s unutarnjim i vanjskim prostorom, te garažom s 21 parkirnim mjestom za kupce. Građani četvrti Podused Vrapče, osim same tržnice, dobit će i multifunkcionalni vanjski prostor kao mjesto ugodnog ambijenta, okupljanja građana na raznim kulturnim i društvenim događanjima. Ukupna vrijednost projekta je 2,3 milijuna eura. Evo što se događa na gradilištu.

gradilište tržnica Vrapče

gradilište tržnica Vrapče | foto: Grad Zagreb

Nakon više desetljeća gradi se nova tržnica u Zagrebu, u Vrapču. Radove je ovaj tjedan obišao zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet, u društvu voditelja podružnice Tržnice Zagreb Marina Rončevića i predsjednika Vijeća gradske četvrti Donata Radasa.

Izdvojeni članak

Zagreb veliko gradilište: Najzahtjevniji projekti su na ovih 5 lokacija

Nova zgrada od 500 kvadrata

– Izgradnja nove zgrade započela je prije pet mjeseci, i trajat će još četiri. Radi se o prvoj velikoj kapitalnoj investiciji u tržnice u Zagrebu nakon gotovo 30 godina, kada su otvorene tržnice na Jarunu i Savici, rekao je Korlaet.

Ukupna vrijednost projekta je 2,3 milijuna eura, a planirani rok izvođenja radova je 9 mjeseci. Predviđena je izgradnja samostojeće zgrade koja se sastoji od podruma i prizemlja, ukupne građevinske bruto površine od oko 500 kvadrata.

– Novi objekt prostirat će se na sjevernoj strani vrapčanskog parka koji će ovom izgradnjom dobiti reprezentativniji obod, istaknuo je Korlaet.

tržnica Vrapče

tržnica Vrapče | foto: Grad Zagreb

tržnica Vrapče

tržnica Vrapče | foto: Grad Zagreb

Više od prodajnog prostora

Zgrada je organizirana u dvije zone. Sjeverni dio tržnice sadrži lokale, poslovne prostore te prateći servisni dio za organizaciju rada tržnice. Južni dio tržnice orijentiran je prema parku kao fleksibilni prostor s pomičnim prodajnim klupama za prodaju voća, povrća i drugih namirnica.

U podrumskoj garaži predviđeno je 21 parkirališno mjesto, stubište, dizalo i wc za vanjske korisnike. Predviđeno je i pet vanjskih parkirnih mjesta. Uz prodajni dio, na istočnom dijelu zgrade naći će se i ugostiteljski lokal s natkrivenom terasom.

Iz Grada Zagreba ističu kako su Gradske tržnice objekti od vitalnog značaja za gradske četvrti. Ima ih dvadeset i njima upravlja Holdingova podružnica Tržnice Zagreb.

Uz potpuno novu zgradu tržnice u Vrapču, trenutno se izvode ili pripremaju veći radovi investicijskog održavanja, kao što su popravci štandova, tendi, krovova i liftova, na tržnicama Trešnjevka, Dolac, Utrine i Prečko.

U obnovu ide i Trešnjevačka tržnica, doznajte ovdje detalje.

Copy link
Powered by Social Snap