Pretraga

Kultna tržnica u starom zagrebačkom kvartu dobiva novo ruho: Uredit će se njen sjeverni dio

A- A+

Tržnica na starom zagrebačkom naselju Trešnjevka jedna je od najstarijih u gradu. U prvoj polovici 20. stoljeća, kada su u Zagrebu nastajala prva takozvana ‘tržišta’, na Trešnjevci se trgovalo u Ozaljskoj ulici, a tržnica se nešto kasnije proširila i dobila skladišne prostore. Ona je sada glavni simbol Trešnjevke i središnja točka naselja. Za 130.000 eura obnavljat će se sjeverni dio Trešnjevačkog placa, a Grad je raspisao natječaj. Radovi bi mogli trajati do četiri mjeseca.

Trešnjevačka tržnica

Trešnjevačka tržnica | Foto: screenshot Marko Knezevic/YouTube

Tržnica na zagrebačkom naselju Trešnjevka, takozvani ‘Trešnjevački plac’, jedna je od najpoznatijih zagrebačkih tržnica. Svejedno, kao i brojnim drugim tržnicama u Zagrebu, ne bi joj škodila obnova. Grad Zagreb, u tu je svrhu objavio natječaj za njeno uređenje. Međutim, neće se obnavljati čitav njen prostor, već se traži rješenje za uređenje sjevernog dijela, koji je u neposrednoj blizini Trešnjevačkog trga.

Izdvojeni članak

Galerija: U Umagu traju radovi na novoj održivoj tržnici, pogledajte kako napreduju

Odnosno, u obnovu ide sjeverni ulaz na plac, od Ozaljske ulice, a procijenjena vrijednost radova koji će se provoditi iznosi 130 tisuća eura. Kako stoji u dokumentaciji natječaja, od izmjena će se provoditi postavljanje novog opločenja, a prostor tržnice bit će unaprijeđen i sa dva zelena otoka. K tome će se zamijeniti postojeće klupice nagrizene zubom vremena.

Zeleni otoci, točnije žardinjere će se urediti na način da će se kamene kocke koje čine njihove zidove očistiti, a stabla koja su u njima neće se mijenjati. Prostor uz žardinjere postat će estetski ugodniji zasađivanjem ruža. Radovima koji će trajati najviše četiri mjeseca, isto tako će se ili servisirati ili potpuno zamijeniti fontana u sjeverozapadnom otoku, prenio je večernji.hr.

Najstariji hrvatski grad također je zahvatio val obnove te će, između ostalog, dočekati i novu tržnicu. Ovdje pročitajte o kojem je gradu riječ i što će se sve ondje raditi.

Copy link
Powered by Social Snap