Pretraga

Novi ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Splita poznati je arhitekt Dragan Žuvela

A- A+

Arhitekt Dragan Žuvela novi je ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Splita. Žuvela je bivši predsjednik Društva arhitekata Split (DAS) koju je tu funkciju obavljao dva mandata. S radom na novoj funkciji početi će 1. rujna, a mandat mu traje četiri godine. Kaže da za posao prijavio kako bi bio siguran da ovako važna pozicija u drugom po veličini gradu u Hrvatskoj neće ostati prazna, odnosno bez stručnog kadra.

Dragan Žuvela

Dragan Žuvela | foto: screenshot youtube TVD

Nakon ostavke Janje Novaković, Upravno vijeća Zavoda za prostorno uređenje Grada Splita raspisalo je novi natječaj u sklopu kojega su za poziciju mogli konkurirati inženjeri arhitekture ili arhitekture i urbanizma s najmanje 10 godina radnog iskustva u struci, te istaknutim stručnim djelovanjem na području arhitekture i urbanizma. Uz Dragana Žuvelu, za posao se prijavio i arhitekt Ivan Ciglečki, ali potom od namjere odustao.

Izdvojeni članak

Video: Tajni tuneli podno Splita svjedoci zaboravljenog velikog građevinskog pothvata

‘U provedenom razgovoru Dragan Žuvela je pokazao da je upoznat s urbanističkom politikom Grad Splita, te prioritetnim aktivnostima za njenu provedbu, te je iskazao visok stupanj entuzijazma i volje da svojim radom nastavi na uspostavljanju pune funkcionalnosti Zavoda’, stoji među ostalim u obrazloženju Upravnog vijeća o izboru kandidata.

– Svjesni smo da je situaciju po pitanju stručnog kadra u cijeloj Hrvatskoj na lošoj razini. Javio sam se za natječaj kao nekakav sigurnosni osigurač, kako bih bio siguran da u najgorem scenariju, Zavod ne bi ostao bez ravnatelja. Želja mi je stabilizirati Zavod i od njega napraviti inkubator novog stručnog kadra jer Split bez Zavoda nema šanse, rekao je Žuvela za slobodnadalmacija.hr.

Kinezi započeli miniranje tunela Kozjak, novi ulaz u Split postaje stvarnost, doznajte ovdje detalje, a u nastavku pogledajte našu reportažu sa Žnjana.

Copy link
Powered by Social Snap