Pretraga

Gužve do kraja rujna: Obnavlja se kolnik na jednoj od važnijih zagrebačkih avenija

A- A+

Počinju radovi obnove kolnika na Aveniji Većeslava Holjevca od Nežićeve ulice do Ulice Savezne Republike Njemačke u Zagrebu. Na površini od oko 1.800 metara kvadratnih mijenjat će se asfaltni slojevi i dotrajali poklopci komunalne infrastrukture. Prva od ukupno dvije faze radova, od Nežićeve ulice do Ulice Miroslava Miholića, upravo je započela, a trajat će do 10. rujna. Avenija će za vrijeme izvođenja radova, čije predviđeno vrijeme trajanja je do kraja rujna, biti zatvorena za sav promet. Iz Grada su upozorili sugrađane na moguće prometne poteškoće.

Križanje Avenije Većeslava Holjevca i Nežićeve ulice

Križanje Avenije Većeslava Holjevca i Nežićeve ulice | Foto: Google Maps

Na zagrebačkoj Aveniji Većeslava Holjevca, od Nežićeve ulice do Ulice Savezne Republike Njemačke, kreće obnova kolnika. Radovi uključuju zamjenu dva sloja asfalta, nosivog i habajućeg, kao i zamjenu dotrajalih poklopaca komunalne infrastrukture, škrinjica i slivničkih rešetki. Ukupna površina radova je oko 1.800 kvadratnih metara i dio su Programa asfaltiranja nerazvrstanih cesta I. reda za 2024. godinu.

Kako stoji u priopćenju Grada Zagreba, prva faza radova započinje u utorak 27. kolovoza, a obuhvaća dionicu od Nežićeve ulice do Ulice Miroslava Miholića. Druga faza uključuje dionicu od Ulice Miroslava Miholića do Ulice Savezne Republike Njemačke. Predviđeno trajanje radova je mjesec dana, odnosno do kraja rujna.

Izdvojeni članak

Grad Zagreb u Novom Jelkovcu kupuje 1.300 stanova

Za vrijeme prve faze radova, Avenija Većeslava Holjevca, od Nežićeve ulice do Ulice Miroslava Miholića, bit će zatvorena za sav promet od utorka 27. kolovoza od 08:00 sati do utorka 10. rujna do 04:00 sata.

Nadalje, obilazni prometni pravac za vrijeme prve faze je Avenija Većeslava Holjevca – Islandska – Ulica Savezne Republike Njemačka – Avenija Većeslava Holjevca i obratno. Iz Grada su upozorili sugrađane na moguće poteškoće u prometu te ih zamolili za strpljenje i razumijevanje.

Grad Zagreb pokrenuo je nabavu za radove na uređenju Sportsko rekreacijskog centra Šalata koji nisu doživjeli ozbiljniju obnovu gotovo 40 godina. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap