Pretraga

Galerija: Pogledajte kako izgleda fantastični most koji će spajati Hrvatsku i Mađarsku

A- A+

Predstavljeno je idejno rješenje novoga mosta koji bi trebao spajati Hrvatsku i Mađarsku. Nosi ime ‘Dva bolena’. Moderna konstrukcija spojit će dvije države na uistinu poseban način te imati veliku šetnicu, vidikovac, restorane s nacionalnim kuhinjama i malu hidroelektranu. Ideja je da se gradi kod ušća Mure u Dravu, s Hrvatske strane na području općine Legrad.

most Dva bolena

most Dva bolena | foto: Kreativne konstrukcije

Idejno rješenje za most između Hrvatske i Mađarske predstavili su projektanti iz tvrtke Kreativne konstrukcije. Autori su Adam Baričević i Ivica Plavec. Most nosi naziv ‘Dav bolena’, a trebao bi povezivati desnu hrvatsku i lijevu mađarsku obalu. Ono što smo imali priliku vidjeti stvarno je impresivno. Pogledajte galeriju:

Idejno rješenje pokazuje konstrukciju od lamerilanog  drva u obliku dvije ribe, odnosno dva ‘bolena’ koji je vrsta slatkovodnog šarana čije na ovom području prirodno stanište. Sastoji se od šetnice s biciklističkim stazom, vidikovca i ugostiteljskih objekata. No, tu je i solarna elektrana, te mini hidroelektrana koji bi građevinu trebali učiniti samoodrživom.

Doznajte ovdje sve o dalmatinskim škurama, savršenom spoju funkcionalnosti i tradicije koji je preživio stoljeća.

Copy link
Powered by Social Snap