Pretraga

Foto: Vidikovac u Baranji s kojeg pogled puca na dvije susjedne države

A- A+

U Baranji, točnije na području Baranjske planine završen je jedan poseban projekt, vidikovac Trojnaš s kojeg puca pogled sve do Srbije i Mađarske. Vidikovac je napravljen u drvu, s nadstrešnicom i popratnim objektom, a namjena mu je turistička. Visok je 17 metara, a njegova izgradnja je koštala približno 300 tisuća eura.

vidikovac

vidikovac | foto Draž info/Općina Draž

Na 205 metara nadmorske visine, odnosno jednoj od najviših točaka u većinom ravnoj Baranji, podignut je 17 metara visok vidikovac Trojnaš s kojeg, za vedrih dana, pogled puca na dvije susjedne države – Srbiju i Mađarsku. Riječ je o projektu koji je realizirala Općina Draž, a za koji je financiranje u iznosu od približno 300 tisuća eura osigurano uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja.

Izdvojeni članak

Ova kuća za odmor u Baranji je iskustvo koje morate doživjeti: Savršen spoj starog i novog

Vidikovac ima čvrstu, drvenu konstrukciju, a na vrhu nadstrešnicu. Kako je izgrađen u turističke svrhe, uz njega je napravljen i popratni objekt za odmor i uživanje, te dječje igralište. Projekt obuhvaća i pristupnu cestu.

vidikovac | foto Draž info

vidikovac | foto Draž info/Općina Draž

Graditi vidikovac nije bi ni malo lak pothvat zbog jakih vjetrova koji se na ovom području sudaraju. No, posao je uspješno završen u roku i čeka se da ova drvena ljepotica bude stavljena u funkciju.

Pogledajte ovdje kako izgleda hit montažna kuća koja je rasprodana na Amazonu.

Copy link
Powered by Social Snap