Pretraga

U gradu u Baranji radovi ne staju: Nakon realizacije brojnih projekata na red stigao i gradski stadion

A- A+

Mandat novog starog gradonačelnika Belog Manastira započeo je najavama novih projekata koji u idućem periodu očekuju ovaj grad u Baranji. Protekli mandat Tomislava Roba obilježili su projekti poput izgradnje PEER centra, a budući će izgleda obilježiti gradnja novog gradskog stadiona.

beli manastir

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob | foto: Grad Beli Manastir

Među realiziranim projektima u Belom Manastiru nalaze se rekonstrukcija Tuđmanove ulice, gradnja školskog objekta za produženi boravak te uređivanje središte Branjina Vrha, u kojem je u rad puštena i Kuća baranjskog kulena.

No, nisu to jedini projekti koji su tijekom proteklih godina dovršeni u Belom Manastiru. Važno je spomenuti i gradnju PEER, odnosno poslovnog, edukacijskog, ekološkog i rehabilitacijskog centra, kao i gradnju 20 stanova za najugroženije građane.

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob najavio je za Glas Slavonije neke nove projekte kojima se nastavlja niz gradnje u gradu, a posebnu važnost među njima ima gradnja novog gradskog stadiona.

Novi projekti čekaju na realizaciju

Među velikim projektima Belog Manastira najviše pažnje privlači realizacija projekta gradnje stadiona za kojeg je natječaj završen, a izabrani su i najpovoljniji ponuditelji. Ubrzo bi trebalo početi i rušenje starog objekta.

– Osim prve faze gradnje stadiona, u planu je izgradnja skladišnih prostora. Ugovor je vrijedan 12 milijuna kuna i u tijeku je priprema dokumentacije za javnu nabavu. To su posljednja dva veća projekta, a ima i manjih. U jednom dijelu to je uređenje Umjetničke škole, razgovarali smo sa SAFU-om i oko uređenja dijela Šećeranskog jezera, a preostali su neki soft projekti, navodi za Glas Slavonije gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob.

Izdvojeni članak

Građevinski radovi HDZ-a Beli Manastir: Hvale se jer su nakon četiri godine popravili slavinu

Među projektima koji čekaju na realizaciju nalazi se i završetak gradnje Srpskog kulturnog centra kojeg sufinancira Srpsko narodno vijeće, a koji je ušao u posljednju fazu radova. Ubrzo će, najavljuje gradonačelnik Rob, početi i realizacija nekih drugih projekata.

– Nakon što SAFU pregleda dokumentaciju, raspisat ćemo natječaj za izgradnju biciklističkog pružnog prijelaza u Šumarini, vrijednog 600-tinjak tisuća kuna, a na prvu će sjednicu Gradskog vijeća ići prijedlog odluke o odabiru izvođača radova na uređenju parkirališta u Stepinčevoj ulici, čija je prva faza vrijedna više od 500.000 kuna, dodaje.

beli manastir
Share via
Copy link
Powered by Social Snap