Pretraga

U Baranji se uskoro otvara nova dionica ceste između Kamenca i Popovca: ‘Građani je dugo priželjkivali’

A- A+

Polako se privode kraju radovi na novoj dionici ceste između Kamenca i Popovca u Baranji koja će biti otvorena sredinom lipnja ove godine. Ova investicija, vrijedna 24 milijuna kuna, pojačat će prometnu povezanost i protočnost Općine.

Dionica ceste između Kamenca i Popovca | foto: Osječko-baranjska županija

Radove izvodi tvrtka Gravia, a tijek izgradnje ceste je komentirao i predstavnik izvođača radova, Tomislav Zorić.

– Radovi su počeli 18. lipnja 2021. godine, a planiramo da će biti završeni sredinom lipnja ove godine, gotovo dva mjeseca prije isteka roka. Trenutno radimo na oblogama kanala, kopaju se pristupne ceste i uređuje se okoliš nakon čega će biti postavljena vertikalna signalizacija, rekao je Zorić.

Radovi na dionici ceste između Kamenca i Popovca | foto: Osječko-baranjska županija

Zadovoljstvo ovim projektom je iskazao i načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić.

– Ovo je zajednički projekt Županijske uprave za ceste, Općine Kneževi Vinogradi i Općine Popovac, a riječ je izuzetno važnoj investiciji ne samo za ove dvije općine već i za cijelu Baranju, prije svega u gospodarskom smislu. Siguran sam da će izgradnja utjecati na daljnji razvoj naše najvažnije gospodarske grane uz poljoprivredu, a to je turizam. Doći će do povećanog prometa roba, ljudi i usluga, a vjerujem da će se pojaviti i novi gosti i investitori. Ovime će općina Kneževi Vinogradi biti na svega desetak minuta od graničnog prijelaza Udvar, izjavio je Kramarić.

Izdvojeni članak

U Osijeku se intenzivno radi: Grad je spreman prijaviti projekte u vrijednosti 440 milijuna kuna

Načelnik Općine Popovac Zoran Kontak istaknuo je kako je ovo najvažnija cesta za općinu koja će omogućiti Popovcu da postane protočno mjesto. A izgradnju prometnice je komentirao i župan Ivan Anušić.

– Nova dionica ceste između Kamenca i Popovca dugo je čekana, a željeli su je i tražili svi, od stanovnika, preko načelnika do Osječko-baranjske županije. Ovo je potpuno nova cesta, dužine 5.5 kilometara i vrijednosti 24 milijuna kuna o kojoj se priča još od 2011. godine, a bit će otvorena za Dan općine, kazao je župan Anušić.

Dionica ceste između Kamenca i Popovca | foto: Osječko-baranjska županija

Osim spomenute ceste, župan je komentirao i radove na Vc koridoru do Belog Manastira.

– Podsjetit ću da uskoro završavamo Vc koridor do Belog Manastira, čija je izgradnja započela prije 3.5 godine, a odmah po završetku započinje se s izgradnjom novih 5 kilometara do mađarske granice, čime ćemo do kraja 2023. godine imati potpuno završen Vc koridor.

Osim radove na cestovnoj infrastrukturi, Kramarić je prokomentirao i druge investicije u komunalno-gospodarsku infrastrukturu Općine.

– Trenutno provodimo projekte vrijedne više od 55 milijuna kuna, a u tome se posebno ističe Etno selo Karanac koje je najveće gradilište u Baranji, a gdje je u tijeku izgradnja sustava javne odvodnje vrijedna 18 milijuna kuna. Izvode se radovi i u sportskom parku Karanac, a značajna su i ulaganja u poduzetničko-poslovnu zonu vrijednosti 8 milijuna kuna te investicije u selu Zmajevac gdje se uređuje centar naselja vrijednosti milijun kuna, izjavio je Kramarić.

Copy link
Powered by Social Snap