Pretraga

Mladi hrvatski kipar Teo Herceg na prestižnom Londonskom bijenalu

A- A+

Talentirani hrvatski umjetnik, Teo Herceg, dio je prestižnog Londonskog bijenala koji se održava od 26. do 30. srpnja. Predstavlja se s radom diptih-kipom naziva ‘Which came first, the cow or the udder?’. Herceg u Londonu izlaže uz još 400 umjetnika iz 80 zemalja.

Teo Herceg

Teo Herceg | foto: promo

Svojim jedinstvenim stvaralačkim izričajem Teo Herceg već je privukao pažnju umjetničke zajednice. Sudjelovao na brojnim izložbama, radionicama, suradnjama i natječajima diljem Hrvatske i inozemstva. Ipak, kaže, Londonsko bijenale za njega je posebno iskustvo.

– Ovo je nevjerojatna prilika za mene kao mladog umjetnika da predstavim svoj rad međunarodnoj publici i stručnjacima iz umjetničke industrije. Zahvalan sam na podršci koju sam primio i spreman sam istražiti nove horizonte i doprinijeti umjetničkom dijalogu na ovoj prestižnoj manifestaciji, rekao je Herceg uoči prestižne izložbe.

Izdvojeni članak

Izložba fotografija – svjedočanstvo transformacije industrijske zgrade u kulturnu ustanovu

Hercegove radove javnost je imala priliku upoznati, između ostalog, u sklopu izložbu ’16. trijenale zagorskog suvenira’, žiriranih izložbi ‘Kult Ružnoće’ i FLU-FLUXUS: Hard Rains’ A-gonna Fall”, te samostalne izložbu „Nevere“ u Galeriji Kraluš. Njegove izložbe uključuju i prodajnu/žiriranu skupnu izložbu “Plati i nosi” u Domu HDLU u Zagrebu, samostalnu izložbu “Presijecanje”, kao i postavljanje javne skulpture “Knjiški niz” u knjižnici Dubec u Zagrebu.

Pogledjate ovdje kako je izgledala izložba dobitnika Pritzkerove nagrade u Oris Kući arhitekture.

Copy link
Powered by Social Snap