Pretraga

Pet mjeseci gradili Eiffelov toranj od odbačenog drva visok 16 metara za OI u Parizu

A- A+

Ovakav Eiffelov toranj još niste vidjeli. Potaknuti skorim Olimpijskim igrama u Parizu, dvojica prijatelja konstruirala su model Eiffelovog tornja visok 16 metara. Gradili su ga oko pet mjeseci, a projektom su željeli pokazati da se od odbačenog materijala mogu napraviti ovakve inovativne stvari. Nadaju se da će njihov toranj biti izložen pokraj staze kojom će na otvorenju Igara prolaziti Olimpijska baklja.

Eiffelov toranj od recikliranog drva

Eiffelov toranj od odbačenog drva | Foto: screenshot b/60/YouTube

Frederic Malmezac, 38-godišnji stolar i Sylvain Bouchard, 46-godišnji sportski entuzijast s invaliditetom izradili su 16 metara visok model Eiffelovog tornja koristeći ostatke odbačenog drva. Ovim neobičnim poduhvatom, dvojac je želio pokazati da se recikliranim materijalom koji bi inače bio bačen, mogu napraviti ovako kreativni i originalni predmeti.

Model tornja trenutno se nalazi u zapadnom francuskom gradu La Chevroliere u blizini Nantesa, ali se nadaju da će dobiti dozvolu da ga na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu, koje započinju krajem srpnja, izlože pokraj staze kojom će na otvorenju prolaziti Olimpijska baklja. Tako bi Francuska, ali i cijeli svijet, mogli vidjeti njihovo drveno remek – djelo, piše reuters.com.

Izdvojeni članak

[FOTO] Sagrađen u rekordno kratko vrijeme: Točno sto godina nakon Francuske revolucije

– Namjera nam je bila izraditi drvenu repliku Eiffelova tornja uz upotrebu što više recikliranog materijala, kako bismo primjerom pokazali da s materijalom koji bi trebalo odbaciti možemo napraviti velike stvari, rekao je Frederic Malmezac.

Za repliku jednog od najpoznatijih francuskih građevina bilo im je potrebno oko 825 manjih i većih komada drva, a s izgradnjom su započeli u rujnu 2023. godine. Pogledajte ovdje što će se sve izgraditi te koliko će novaca biti potrošeno na infrastrukturu za ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu.

Copy link
Powered by Social Snap